franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Kočevje

Kočevski občinski svetniki ukinili komisijo za spremljanje sanacije v Melaminu

Piše: STA

Čas objave:
12.06.2023 10:04

Kočevski občinski svet je na zadnji seji ukinil komisijo, ki je spremljala sanacijo v Melaminu. Ukinitev je komisija predlagala sama, saj po besedah njenega predsednika Antuna Gašparaca za njeno delovanje ni več razlogov: "Sanacija v podjetju je namreč praktično zaključena."

Kot je na seji povedal Gašparac, je bila komisija ustanovljena za spremljanje sanacije v Melaminu po hudi nesreči, ki je podjetje prizadela maja lani, spremljanje iskanja možnosti za selitev proizvodnje na novo lokacijo in obveščanje javnosti.

"Zdaj je sanacijska praktično zaključena, proizvodnjo se počasi vzpostavlja nazaj, iskanje nove lokacije je v teku, v kar je v veliki meri vključena tudi javnost, zato obstoj komisije ni več smiseln," je povedal na seji, ki je potekala 30. maja.


Z ukinitvijo komisije ni bil zadovoljen občinski Janko Veber (Sloga). Menil je, da je ukinitev prehitra ter da z njo občinski svet in javnost izgubljata nadzor nad tem, kaj se dogaja v Melaminu ter slednje prepuščata zgolj podjetju in občinski upravi.

Kočevski župan Vladimir Prebilič je zagotovil, da z ukinitvijo komisije ne prekinjajo dialoga med javnostjo in dogajanjem v podjetju ter da bo javnost še naprej obveščena o vsem, kar se dogaja v podjetju. Sam bo občinskemu svetu tudi poročal o tem, je dejal.

Občinski svet je komisijo, v kateri so bili trije predstavniki zainteresirane javnosti ter po dva predstavnika občinske uprave, občinskega sveta in Melamina, ustanovil 17. maja lani, pet dni po hudi nesreči, ki je prizadela podjetje. Komisija je spremljala sanacijo v podjetju ter aktivnosti za iskanje lokacije za preselitev podjetja. Sanacija v podjetju je danes praktično končana, medtem ko iskanje lokacije za preselitev še poteka. Trenutno je v izdelavi dopolnitev analize možnih lokacij.