cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Novice Ljubljana

Kolektivni dopust v Krki in Revozu

Piše: STA

Čas objave:
03.08.2021 07:51

Več slovenskih industrijskih podjetij se je tudi letos poleti odločilo za kolektivni dopust. V tem času prekinejo proizvodnjo in večinoma opravijo vzdrževalna dela ter delavcem omogočijo počitek. Kolektivni dopust imajo tako v Krki, kot tudi v Revozu.

V Krki imajo kolektivni dopust v prvi polovici avgusta in bo trajal 14 koledarskih dni. "Na kolektivnem dopustu so vsi zaposleni, razen tistih, katerih prisotnost na delovnem mestu je v dneh kolektivnega dopusta nujna. To so predvsem službe, ki izvajajo različna vzdrževalna in servisna dela ter sodelavci, ki se ukvarjajo s prodajo izdelkov," so povedali v službi za odnose z javnostmi Krke. Spomnili so, da so odločitev za kolektivni dopust sprejeli pred desetletjem. "Razlog zanjo je tako spoštovanje zakonodaje, ki zahteva, da mora del dopusta trajati najmanj dva delovna tedna skupaj, kot potreba, da se v podjetju opravijo dela, ki zahtevajo zaustavitev delovnega procesa. Termin je izbran premišljeno, saj so v tem času v veliki meri na dopustu tudi poslovni partnerji, sprememb zaradi epidemije covida-19 pa v zvezi z dopustom nismo uvedli," so navedli.

V Krki so priznali, da je v lanskih in letošnjih razmerah eden njihovih ključnih izzivov zagotoviti ustrezno oskrbo z življenjsko pomembnimi zdravili tako na domačem kot na izvoznih trgih. "Naša oskrbovalna veriga se je v času pandemije izkazala za robustno in zanesljivo. Ves čas se zavedamo potencialnih težav pri preskrbi s ključnimi surovinami in materiali, izzivov na področju trženja izdelkov, obvladovanja terjatev, nihanja valut in drugod, vendar delamo vse, da ta tveganja čim bolje obvladujemo," so poudarili.

renault revoz.jpg
Revoz
Revoz

V Revozu se spopadajo s težavami zaradi pomanjkanja elektronskih delov, ki jih vgrajujejo v avtomobilske modele. Te so povezane s skokom uporabe in prodaje elektronskih naprav med pandemijo covida-19, v novomeški družbi pa so morali letos večkrat ustaviti proizvodnjo. Redni poletni tritedenski kolektivni dopust so že začeli, ta pa bo trajal predvidoma do 23. avgusta.