IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice Brežice

Komunala Brežice o prednostih vode iz pipe

Piše: Radio Krka

Čas objave:
01.06.2016 10:11

Komunala Brežice, ki velja za eno najbolj inovativnih komunalnih podjetij pri nas, je ob včerajšnjem svetovnem dnevu športa na domiseln način predstavila prednosti pitja vode iz pipe.

Njeni zaposleni so v okviru vseslovenske pobude »Skupaj za boljšo družbo« na Trgu izgnancev razveseljevali mimoidoče s kozarcem sveže vode iz pipe. Ta je pritekla iz posebnega vira – mini vodovodnega stolpa, ki so ga izdelali zaposleni v Komunali Brežice. »Želeli smo poudariti pomen in prednosti pitja vode iz pipe za zdravje, zlasti ob športnih aktivnostih. Hkrati smo mimoidoče spomnili tudi na prepoznavni simbol Brežic, to je vodovodni stolp, ki stoji že 102 leti,« je povedal Aleksander Zupančič, direktor Komunale Brežice.

Brežiška komunala je s projektom »Zdravo – bolj zdravo – voda iz pipe« nadgradila akcijo Zbornice komunalnega gospodarstva »Voda iz pipe«. V projektu sodelujejo brežiška podjetja in organizacije ter vzgojno-izobraževalne ustanove. Zbornica komunalnega gospodarstva je projekt vključila v državno strategijo pobude »Skupaj za boljšo družbo«, kar pomeni, da ga bodo od letos na podoben način izvajala tudi druga komunalna podjetja.

Javno podjetje Komunala Brežice upravlja devet javnih vodovodnih sistemov, tri kanalizacijske sisteme (Brežice, Obrežje in Globoko), 182 ekoloških otokov za ločeno zbiranje odpadkov, pokopališče in tržnico v Brežicah, občinske in zasebne večstanovanjske objekte ter poslovne prostore. Osnovno poslanstvo podjetja je ljudem omogočiti osnovne življenjske dobrine, kot je neoporečna pitna voda, ter omogočiti kakovostno bivanje v zdravem in čistem okolju.

Foto: Komunala Brežice