nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice Brežice

Komunala Brežice že drugič med finalisti izbora Zlata nit

Piše: Komunala Brežice

Čas objave:
07.02.2018 09:09

V Javnem podjetju Komunala Brežice, ki velja za eno najbolj inovativnih komunalnih podjetij pri nas, se ponovno potegujejo za laskavi naziv najboljšega zaposlovalca.

Na vseslovenskem izboru Zlata nit že enajsto leto zapored najboljše zaposlovalce leta v kategoriji majhnih, srednje velikih in velikih podjetij. Na izbor se je prijavilo 89 podjetij. Komunala Brežice je v svoji kategoriji srednje velikih podjetij letos ponovno uvrščena med finalisti.

»Že lansko leto smo z uvrstitvijo med finaliste izbora in kasneje z zmago v naši kategoriji prejeli potrditev, da so naše aktivnosti na področju dela z zaposlenimi izvedene v pravo smer. Naši zaposleni so izredno zavzeti in ponosni komunalci – varuhi okolja. V podjetju na letni ravni izvajamo veliko projektov, namenjenih ozaveščanju naših uporabnikov in najmlajših. Prav tako pa se pozorno posvečamo tudi našim zaposlenim, ki so največji kapital našega podjetja. V tem letu smo v podjetje uvedli tudi celostni sistem upravljanja s človeškimi viri Kultura zavzetih inovatorjev 3 x 12, ki je avtorsko delo Petre Grajžl, kar je še dodatno pripomoglo k dobremu vzdušju med zaposlenimi,« je ob tej priložnosti dejal Aleksander Zupančič, direktor Komunale Brežice.

Lani so poleg naziva Naj zaposlovalec leta prejeli tudi naziv HRM projekt leta 2017 v kategoriji javnega sektorja, na katerem so sodelovali s projektom »Celostni model sistema inovacij 3 x 12«, ki je avtorsko delo vodje sektorja splošnih služb Petre Grajžl. 

Bistvo izbora Zlata nit je merjenje kakovosti odnosa med podjetjem in njegovimi zaposlenimi. Komunala Brežice je do uvrstitve med sedem najboljših v svoji kategoriji prišla na podlagi raziskave med zaposlenimi v podjetju, ki jo je izvedla komisija in poslovnih rezultatov. V finalu se bo potegovala za naziv najboljšega zaposlovalca, ki ga bo v vsaki velikostni kategoriji – malih (od 10 do 50 zaposlenih), srednje velikih (od 51 do 250 zaposlenih) in velikih podjetij (nad 250 zaposlenih) – izbrala strokovna komisija konec marca 2018.

Komunala Brežice je do zdaj za inovativne projekte okoljskega ozaveščanja občanov, med katerimi so »Plastična vrečka si ne zasluži všečka«, »Zdravo – bolj zdravo – voda iz pipe«, projekt za manj zavržene hrane »Hrana sodi na krožnik, ne v smeti!«, »Kdor ločuje, privarčuje«, projekt brezplačne menjave uporabnih stvari »Prinesi – odnesi« in »Za čisto okolje vozim na jedilno olje« prejela že številne nagrade in priznanja, ki so velika spodbuda za nadaljnje delo, hkrati pa obveza, da bodo svoje delo opravljali še bolj zavzeto.