nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Novo mesto

Konec dopusta, Revoz znova v zagonu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
22.08.2016 05:21

Revozovih približno 2200 zaposlenih po tritedenskem poletnem kolektivnem dopustu danes uradno nadaljuje z delom. Ker gre pri vnovičnem zagonu proizvodnje za postopen proces, bo med nekaterimi deli prišlo do enodnevnega zamika. Med omenjenim dopustom so v tovarni potekala številna dela, povezana z zagonom proizvodnje novega modela clio 4.

V Revozu so povedali, da so v tej novomeški tovarni med 1. in 21. avgustom opravljali dela, povezana z zagonom proizvodnje clia 4, pri katerih je v povprečju sodelovalo 200 Revozovih sodelavcev in 400 zunanjih izvajalcev. Hkrati so dodali, da je možno, da bodo omenjena naložbena dela do konca leta zahtevala še posamezne prilagoditve programa proizvodnje.

V Revozu, kjer izdelujejo vozili twingo in smart forfour, nameravajo tudi zaradi okrepitve proizvodnje na 44 vozil na uro zaposliti v kratkem še več kot sto novih delavcev, nato pa zaradi zagona proizvodnje novega clia 4 - predvidoma do konca leta - še najmanj 400, kar bo približno ustrezalo zagonu dodatne polovične nočne izmene.

Tovarna zdaj obratuje v dveh izmenah in v dveh tretjinah izdeluje avtomobilski model twingo, v tretjini pa smart forfour. Na uro izdelajo 40 vozil oz. približno 570 avtomobilov dnevno.

Začetek proizvodnje clia 4 v Novem mestu predvidevajo februarja prihodnje leto. Sicer pa so omenjeni model v njegovi starejši izpeljanki v Revozu izdelovali med letoma 1993 in 2015.

Do spremembe je prišlo tudi v Revozovi upravi. To je namreč zapustil njen predsednik Patrice Haettel. V začetku avgusta ga je nasledil Raynald Joly, dozdajšnji industrijski direktor oz. namestnik predsednika Renaultovega projekta Kitajska, Haettela pa so v začetku junija imenovali za industrijskega direktorja Renaultovega pola sever-vzhod, so še povedali v Revozu.