1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Novice

Konstitutivna seja občinskega sveta Občine semič

Piše: R.K.

Čas objave:
07.12.2022 10:10

Občinski svet Občine Semič, se je včeraj sestal na konstitutivni seji. Prisotnih je bilo vseh 13 novo izvoljenih članov občinskega sveta, sejo pa je vodil najstarejši član Alojzij Simonič.

Svet je potrdil mandate kandidatov skladno s poročilom Občinske volilne komisije Semič. Za mandatno obdobje 2022 – 2026 so bili v svet tako potrjeni naslednji člani oz. članice: Polona Kambič, Urška Banovec, Andrej Ogulin, Toni Jelenič, Rudi Kofalt, Katarina Plut, Jernej Jakofčič, Zvonimir Juran, Mladen Kamenšek, Alojzij Simonič, Robi Jakša, Silvester Malnarič in Mirko Golobič.

Predstavnik romske skupnosti še ni izvoljen. Razpisane so naknadne volitve, ki bodo 15.1.2023. Glede na prejšnji mandat je v občinskem svetu šest novih svetnikov. 

V naslednji točki je občinski svet ugotovil izvolitev županje Polone Kambič. Polona Kambič, se je, glede na to, da je bila izvoljena tako za članico občinskega sveta kot za županjo, kar gre za nezdružljivost funkcij, izjasnila, da bo v mandatnem obdobju 2022-2026 opravljala funkcijo županje.

S tem je občinski svet sprejel ugotovitveni sklep o prenehanju funkcije članice občinskega sveta. Ta sklep je podlaga za Občinsko volilno komisijo, da izvede postopek za imenovanje nadomestnega člana občinskega sveta, skladno z določili Zakona o lokalnih volitvah. Nadomestni član bo imenovan na naslednji seji v januarju 2023.

V nadaljevanju je občinski svet izmed svojih članov imenoval še tričlansko Komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja v sestavi Rudi Kofalt (predsednik), Alojzij Simonič in Toni Jelenič.

občina-semič
Konstitutivna seja Občine Semič
Uroš Novina

Ob zaključku seje je županja nagovorila člane občinskega sveta, jim najprej čestitala ob izvolitvi in nato svečano zaprisegla, da bo po najboljših močeh in vesti ter s pomočjo svetnikov vodila občino v novem mandatu. Poudarila je, da bo pri tem delovala v smeri povezovanja vseh, da bi skupaj, v danih razmerah, naredili kar največ za svoj kraj in svoje občane. Povedala je tudi, da bo funkcijo opravljala poklicno, saj bo le tako lahko najbolj na razpolago občanom in sodelavcem v občinski upravi.

Po zaključku so županja in svetniki nazdravili novemu mandatu.