volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Koper - Novo mesto

KP-NM: Grem domov v Novo mesto

Piše: Radio Krka

Čas objave:
04.07.2016 18:47

Takoj po izpitih so spakirali dobro voljo in si zavezali vezalke. Za ostalo pa je poskrbelo Društvo novomeških študentov, ki že od leta 2005 organizira najbolj nepozaben uvod* v poletne počitnice. * - bolje rečeno: "uhod". Kot je že v navadi, se bo letošnja pot domov odvijala na treh odpravah med slovenskimi univerzitetnimi središči in domačim Novim mestom.

[KP-NM, 6 dni, 4-9.7.2016]
Prva gre na pot odprava iz Kopra. Od ponedeljka, 4. julija, do sobote, 9. julija, bomo na poti čez najlepše dele Slovenije odkrivali svoje zmogljivosti v gibanju, zabavi, smehu, poleg tega pa dodobra spoznavali svoje stare in nove prijatelje. Najbrž bomo, kot ponavadi, na koncu skupaj preživeli še celo poletje.

[MB-NM, 4 dni, 6.-9.7.2016]
V sredo, 6. julija, gre na pot - kot pravijo tisti, ki se nanjo vračajo že leta - najlepša, najbolj sproščena in najbolj nepozabna odprava iz Maribora. Do sobote, ko vsi zakorakamo na Glavni trg, bomo pretaknili nekatere izmed najlepših kotičkov vzhodne polovice Slovenije, na nekaterih pa tudi spali pod zvezdami. BONUS: pot nas vodi čez nekaj vinorodnih okolišev, kjer nas neverjetno prijazni domačini nikoli ne spustijo nepodkrepljenih mimo svojih hladnih kleti.

[LJ-NM, 2 dni, 8.-9.7.2015]
V petek, 8. julija, ko je vikend (in z njim počitnice) že čisto blizu, pa se iz Ljubljane odpravi še najbolj pisana druščina študentov, kar jih ljubljanska univerza premore. Odprava, ki je primerna za vsakogar, je vedno najbolj nasmejana. Prvi dan, na poti proti Žužemberku, se že dodobra spoznamo, zvečer pa nas sreča še odprava iz Kopra, ki pripravi večerjo, in s katero naslednji dan nadaljujemo pot. To je pot po dolini matere Krke, na koncu katere se na horizontu ves čas riše silhueta Novega mesta, ob poti pa nas pozdravljajo (in nam nazdravljajo:) veseli domačini, ki nas vsako leto nestrpno čakajo. Letos nas na tej odpravi čaka tudi čisto nova lokacija tabora - prespali bomo na idilični lokaciji ob reki Krki! Več o tem kmalu...


Društvo novomeških študentov s spremljevalnimi vozili poskrbi za prevoz prtljage, pripravo okusnih postojank in "taborniški polpenzion" na vseh odpravah, vsak dan, v dobrem in slabem. Tako je pot domov popolnoma brezskrbna!

To pa še ni vse – na cilju, v središču Novega mesta, vse skupaj čaka veličasten sprejem in žur do jutranjih ur na Glavnem trgu. Z njimi letos pride >>>MAGNIFICO!!!<<<


FOTO: Facebook

Vodja koprske odprave David Hrovat