cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Novice

'Krimi teden' v novomeški knjižnici

Piše: R.K.

Čas objave:
25.10.2022 08:56

Zadnji oktobrski teden v Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto namenjajo kriminalkam. V sodelovanju s Policijsko postajo Novo mesto pripravljajo na vrsto dogodkov, katerih vrhunec bo četrtkov pogovorni večer z igralko Niko Rozman, forenzičarko Kristino Barbo in kriminalistom Andrejem Liscem.

'Krimi teden' v novomeški knjižnici bo minil v znamenju detektivskih in kriminalnih vsebin. Na posameznih oddelkih izpostavljajo kakovostne detektivske in kriminalne knjige, pripravili pa so tudi seznam kriminalno dobrih 'krimičev', članom knjižnice brezplačno dostopnih na spletnem filmskem portalu Kanopy. V časopisni čitalnici si lahko ves teden ogledate razstavo, čisto pravo prizorišče zločina, ki so ga postavili v sodelovanju s Policijsko upravo Novo mesto.

knjižnica-mirana-jarca, krimi-teden
Prizorišče zločina
Knjižnica Mirana Jarca

V sredo ob 13.15 bosta na Študijskem oddelku forenzičarka Kristina Barbo in kriminalist Andrej Lisec vsem radovednežem, ki se sprašujete, kako poteka delo forenzičarja in kriminalista, predstavila svoj poklic. S sabo bosta imela pripomočke, ki jih uporabljata pri svojem delu.

'Krimi teden' bo dosegel vrhunec v četrtek ob 18. uri, ko bodo skupaj z igralko Niko Rozman, forenzičarko Kristino Barbo in kriminalistom Andrejem Liscem ugotavljali, kaj imajo skupnega kriminalke, kriminalistične TV serije ter poklic forenzičnega tehnika in kriminalista.