pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Novice Novo mesto

Krivolov, pomor ovac, vlomi, migranti

Piše: Radio Krka

Čas objave:
07.09.2016 15:27

Policisti so na interventno številko 113 včeraj sprejeli 156 klicev, od tega je bilo 518 klicev takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije. Daleč največ dogodkov je bilo spet s področja prometne varnost, čemur je botrovalo tudi deževno vreme in s tem slabše prometno varnostne razmere.

Prijavljenih je bilo deset prometnih nesreč z materialno škodo in dve z lahkimi telesnimi poškodbami. Ena od teh se je zgodila na cesti od Tržišča proti Krmelju. Po prvih ugotovitvah policistov naj bi 60-letni voznik osebnega avtomobila v desnem nepreglednem ovinku, domnevno zaradi neprilagojene hitrosti, zapeljal na nasprotno stran ceste, po kateri je pravilno pripeljala 36-letna voznica. Prišlo je do čelnega trčenja v katerem se je voznica lažje poškodovala in so jo z reševalnim vozilom odpeljali v novomeško bolnišnico.

Vlomi in tatvine:


V Uršnih selih so zjutraj prijavili vlom v leseno lopo v bližini železniške proge. Storilci so iz lope ukradli motokultivator in lastniku naredili za okoli 400 evrov škode.
Kljub temu, da je do zime še daleč, so se neznanci začeli pripravljati na mrzle dni. V zadnjih 14-tih dneh so vlomili v furmansko koči v Brezovi Rebri pri Dvoru in odnesli štedilnik na drva. Zavod za gozdove Republike Slovenije so oškodovali za približno 400 evrov.
V Podturnu so ponoči vlomili v stanovanjsko hišo. Z ogledom kraja so ugotovili, da so neznanci splezali na balkon, vlomili v notranjost in odtujili več električnega orodja: brusilko, akumulatorski in električni vrtalnik, komplet svedrov in dva polnilca z rezervnimi baterijami. Skupaj so lastnikom naredili za več kot 300 evrov škode.

Krivolov:

V kraju Anže so lovci našli ustreljeno srno. Približno tri leta staro divjad je nekdo ustrelil, nato pa jih odrezal glavo in jo odnesel. Policisti o primeru še zbirajo obvestila.

Psi pomorili ovce:

Nekaj pred poldnevom so policiste klicali v Talčji vrh, na območju policijske postaje Črnomelj, kjer naj bi psi poškodovali več ovc v obori. Policisti so z ogledom in zbiranjem obvestil ugotovili, da sta dva psa (mešanca, eden podoben zlatemu prinašalcu, drugi nemškemu ovčarju) napadla ovce na večjem ograjenem travniku, nakar so jih pregnali. Poginile so tri ovce in dva jagenjčka, tri ovce so poškodovane. Lastnikom ovc sta psa naredila za nekaj sto evrov škode, lastnike psov pa policisti še iščejo.

Na meji zasegli tri kombije:

Na mejnih prehod za mednarodni promet Obrežje, na izstop iz države, so se dopoldne pripeljali trije kombiji Renault Master belgijskih registrskih tablic, ki so jih vozili 36- in 34- letna državljana Bolgarije ter 37-letni državljan Turčije. Policist so v postopku temeljite mejne kontrole ugotovili, da so vozila v lasti podjetja iz Belgije, praktično nova z zelo malo kilometri in vsemi ustreznimi dokumenti. Po preverjanju v schengenskem informacijskem sistemu pa se je izkazalo, da vsa tri vozila že dober teden dni išče belgijska policija, ker jih najemniki niso vrnili podjetju, kjer so bila najeta. Policisti so vse tri osumljene pridržali, vozila pa zasegli, nadaljujejo pa z zbiranjem obvestil o primeru.

V tovornem vlaku odkrili državljana Alžirije:

Policisti na mejnem prehodu za mednarodni železniški promet Dobova so nekaj pred 14. uro kontrolirali tovorni vlak, ki je pripeljal iz Hrvaške. Med pregledom so v vagonu z razsutim tovorom odkrili 17-letnega državljana Alžirije, ki se je tja skril, da bi tako prečkal državno mejo. Po zdravniški oskrbi in postopku pri sodniku so ga predali hrvaškim policistom.

Padel s strehe in se hudo poškodoval:


V Velikem Lipovcu je med prekrivanjem strehe gospodarskega poslopja spodrsnilo 52-letniku, ki je padel z višine 4 metrov in se hudo telesno poškodoval. Odpeljali so ga v novomeško bolnišnico. Ker je prekrival streho v lastni režiji in je tuja krivda izključena, bodo policisti na okrožno državno tožilstvo poslali poročilo o dogodku.