Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Novo mesto

Krka narašča

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.05.2013 12:19

Skupina Krka je v prvem četrtletju ustvarila 51,4 milijona evrov dobička, kar je šest odstotkov več kot v enakem lanskem obdobju. Matična družba je v enaki primerjavi zvišala dobiček za štiri odstotke na 50 milijonov evrov, so sporočili iz podjetja.

V prvih treh mesecih letos je skupina prodala za 294,4 milijona evrov izdelkov in storitev, kar je osem odstotkov več kot v enakem lanskem obdobju. Družba Krka pa je prodajo zvišala za 10 odstotkov na 284,4 milijona evrov.

Prodaja na trgih zunaj Slovenije predstavlja 93 odstotkov celotne prodaje skupine in je bila v četrtletju glede na primerljivo lansko obdobje večja za 22,7 milijona evrov oziroma za devet odstotkov.

Prodaja matične družbe pa je znašala 284,4 milijona evrov in je bila od primerljive lanske prodaje večja za 25,4 milijona evrov oz. za desetino.

Skupina Krka je prodala za 242,8 milijona evrov zdravil na recept, kar je za pet odstotkov več kot v lanskem prvem četrtletju. Zdravila na recept sicer predstavljajo dobrih 82 odstotkov celotne prodaje.

Dobiček iz poslovanja je skupina zvišala na 58,4 milijona evrov, kar je sedem odstotkov več kot v lanskem prvem četrtletju, dobiček pred davkom v višini 60,7 milijona evrov pa je bil od primerljivega lanskega dobička višji za odstotek.

Konec marca je bilo v skupini 9654 zaposlenih, kar je za 193 oziroma dva odstotka več kot na začetku leta. Število zaposlenih v odvisnih družbah in predstavništvih v tujini je prvič v zgodovini preseglo število zaposlenih v Sloveniji.