državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Novice

Krka ob enih: Kolesarjenje med Stražo in Novim mestom bo varnejše

Piše: R.K.

Čas objave:
15.04.2022 14:10

Osrednjo informativno oddajo Krka ob enih ej pripravila Ajda Vesel.

SVET NA KRKI

Velikonočne praznike marsikdo izkoristi za večdnevni izlet. Policija zato v času daljše odsotnosti od doma predlaga več samozaščitnih ukrepov. Nepremičnina naj med drugim ne daje videza, da so lastniki odsotni, v primeru vgrajenih alarmih naprav pa naj bodo te pravilno nastavljene.

V Sloveniji je bilo doslej 18.415 opravljenih registracij ukrajinskih beguncev, v Sloveniji pa jih je prijavljenih 4718, saj jih večina le prečka našo državo. Status začasne zaščite jih ima trenutno 1225. Od teh jih je vlogo za pomoč urada za oskrbo in integracijo migrantov oddalo 198, odobritev pa dočakalo 43, kažejo sicer neuradni podatki.

KRKA DOMA

Mestna občina Novo mesto, Občina Straža, Direkcija za infrastrukturo in podjetje CGP so danes podpisali pogodbo za gradnjo nekaj več kot 8-kilometrskega odseka kolesarske povezave Novo mesto-Straža. V sklopu tega projekta bodo zgradili tudi lokalno kolesarsko povezavo skozi športni park Breza do naselja Podgora. V prihodnosti pa želijo zgraditi še kolesarsko povezavo preko Prečne do Novega mesta. Novomeški župan Gregor Macedoni je poudaril, da gre za naložbo v smeri trajnostne mobilnosti in turizma, ter dodal, da Mestna občina Novo mesto načrtuje še nekaj drugih regionalnih kolesarskih povezav. Naložba bo skupaj z davkom stala nekaj manj kot 2,6 milijona evrov, Direkcija za infrastrukturo bo zanjo prispevala nekaj več kot milijon evrov.

Mestna občina Krško je objavila javni poziv za sofinanciranje počitniškega dela mladih z območja mestne občine Krško, s katerim želi dijakom ali študentom omogočiti pridobivanje delovnih izkušenj. Dijak oz. študent lahko na podlagi tega poziva opravi največ 160 ur dela, delo pa bo sofinancirano v višini 6,2 evra na uro. Za izvajanje tega programa ima občina v proračunu skupno zagotovljenih 50.000 evrov. Rok za oddajo prijav je 25. maj 2022.

V Krajevni skupnosti Kandija Grm se trudijo denar, ki jim ga nameni občina oziroma ga dobijo na razpisih za krajevne skupnosti, porabiti čim bolj smotrno. Tako vsako leto urejajo klopi, pešpoti in otroška igrišča, na katera dodajo vsako leto kakšno novo igralo. Predsednik Krajevne skupnosti Kandija-Grm Srečko Vovko je povedal, da si želijo urediti staro in dotrajano infrastrukturo. Med infrastrukturo, ki bi jo bilo potrebno obnoviti, sta tudi park in vodnjak pri grmskem gradu.

Osrednja informativna oddaja, 15.4.2022