stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Novo mesto

Krka razveljavila sklepe četrtkove skupščine

Piše: Radio Krka/Sta

Čas objave:
19.06.2015 10:40

Uprava Krke je razveljavila sklepe četrtkove skupščine, na kateri so delničarji med drugim sprejeli sklep o izplačilu dividend v višini 2,20 evra bruto na delnico.

Sklepi so zaradi proceduralnih razlogov nični, so prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz družbe, ki namerava v najkrajšem možnem času sklicati novo skupščino.

Društvo Mali delničarji Slovenije (MDS) je sicer k četrtkovi skupščini vložilo nasproten predlog, po katerem naj bi novomeški farmacevt letos izplačal dividende v višini 3,35 evra, vendar pa so delničarji podprli predlog uprave in nadzornega sveta, naj se dividende določi v višini 2,20 evra.

Na skupščini so tudi imenovali nove člane nadzornega sveta Krke, predstavnike kapitala, podelili razrešnico članom uprave in nadzornega sveta za delo v poslovnem letu 2014 ter imenovali revizorja za poslovno leto 2015.

Da bo morda izpodbijal vse sprejete sklepe in hkrati uveljavljal ničnost skupščine, je že v četrtek napovedal pooblaščenec MDS. Pooblastila, ki jih je zbirala uprava, namreč niso vsebovala vseh elementov, ki jih zahteva zakon o gospodarskih družbah. Pooblaščenec društva je zato predsedujočemu na skupščini že na začetku vročil zahtevo za izločitev teh glasov, a mu ni ugodil.

Poleg nezakonitih pooblastil pa Krka tudi ni pravočasno sklicala skupščine, so danes še sporočili iz MDS. Skupščina je bila namreč sklicana 19. maja, izvedena pa 18. junija, čeprav bi lahko bil prvi možen datum njene izvedbe šele danes, 19. junij.