franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Trbovlje

Krka trboveljski bolnišnici donirala medicinsko aparaturo za najmlajše bolnike

Piše: STA

Čas objave:
14.03.2024 05:52

Novomeška tovarna zdravil Krka je pediatričnemu oddelku trboveljske bolnišnice podarila bolnišnični monitor s transportnim modulom, kar bo pomagalo njihovim najmlajšim bolnikom. Medicinska oprema za monitoring in spremljanje bolnikov po najnovejših smernicah je izdelana v Evropi. Je robustna in vzdržljivih materialov, so sporočili iz bolnišnice.

Dejali so tudi, da ima nov bolnišnični monitor 12-inčni barvni zaslon z upravljanjem na dotik, namenjen je za različne kategorije bolnikov z aplikacijami za popolni nadzor tudi za najmlajše bolnike. Transportni merilni modul na gibljivem stojalu ima 6,1-inčni barvni zaslon z upravljanjem na dotik z nosilno ročko.

Monitor ima različne priključke za merjenje vitalnih znakov od EKG, dihanja, krvnega tlaka, temperature in nasičenosti krvi s kisikom.

Aparature imajo zeleni certifikat, kar pomeni, da porabijo manj električne energije in so izdelane iz materialov, ki se reciklirajo. So trajne in med seboj kompatibilne v smislu potrošnega materiala in priključnih merilnih modulov.



V trboveljski bolnišnici si prizadevajo, da bi z aktivnosti nakupa nove opreme zagotavljali bolnikom kakovostno in varno zdravstveno oskrbo, dobro počutje na zdravljenju ter izvajanje specialističnih in diagnostičnih pregledov.

Čeprav v bolnišnici vsako leto veliko sredstev namenjajo nakupu nove medicinske aparature in prenovi so vedno veseli vsake nove donacije. "Na ta način v Krki dokazujejo, da svojega poslanstva živeti zdravo življenje ne uresničujejo zgolj s kakovostnimi, varnimi in učinkovitimi izdelki, namenjenimi za zdravljenje različnih bolezni, ampak veliko širše: skrbijo tudi za kakovostno in boljše življenje vseh ljudi v družbenem okolju, v katerem delujejo," so še zapisali v trboveljski bolnišnici.

Krka je ob letošnji 70-letnici donacije namenila tudi ljubljanskemu in mariborskemu kliničnemu centru in še 10 slovenskim bolnišnicam.