nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice

Krožišče pri Bambiču dobiva končno obliko

Piše: R.K.

Čas objave:
10.08.2022 08:09

Sredi junija so se začela dela v križišču pri Bambiču. Ta je napovedala začetek še več rekonstrukcij cest v Grosuplju, in sicer rekonstrukcijo Adamičeve ceste, križišča pri Bambiču in odseka ceste Grosuplje-Veliko Mlačevo. Izvajala naj bi se v več fazah, pričela pa se je z ureditvijo krožišča pri Bambiču, ki danes že dobiva svojo podobo.

Na območju krožišča so že položene nove kanalizacijske cevi, plinska napeljava in telekomunikacijske povezave. Urejajo se sredinski otok in ločilni otoki, gradi se pločnik. V naslednjem tednu, predvidoma 17. avgusta, se bo pričelo tudi že z asfaltiranjem.

V območju križišča »Bambič«, na regionalni cesti Grosuplje-Mlačevo, na katero se priključujeta dve občinski cesti, Župančičeva in Partizanska cesta, se bo tako uredilo novo trokrako krožišče. Ureditev območja bo vključevala tudi ureditev pločnikov, kolesarskih pasov, avtobusnih postajališč in cestne razsvetljave.

Ko bodo dela na krožišču zaključena, bo le to sproščeno za promet, a nadaljevala se bodo na odseku od krožišča do železniške proge, nato pa po trasi naprej proti Velikem Mlačevem.