franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Krško

Krški svetniki o gospodarskih javnih službah

Piše: Radio Krka

Čas objave:
04.03.2016 13:38

Krški svetniki so na včerajšnji 13. seji med drugim sprejeli letni program gospodarskih javnih služb za letos pa tudi elaborate o oblikovanju cen za njihovo izvajanje.

Sprejeli so tudi sklep o zaračunanih cenah oskrbe s pitno vodo, odvajanja in čiščenja komunalne in padavinske odpadne vode, zbiranja komunalnih odpadkov, zbiranja bioloških odpadkov in obdelave komunalnih odpadkov ter subvencije za izvajanje gospodarske javne službe odvajanje komunalne odpadne vode, odvajanje padavinske odpadne vode in prevzema grezničnih gošč in blata iz malih komunalnih čistilnih naprav v občini Krško.

Občinski svet je na včerajšnji seji sprejel letni program izvajanja gospodarskih javnih služb za letošnje leto, pa tudi elaborate o oblikovanju cen za izvajanje gospodarskih javnih služb. V skladu s sprejetim sklepom o zaračunanih cenah določenih gospodarskih javnih služb, ki določa tudi višino subvencije omrežnine za dejavnost odvajanja komunalne odpadne vode, odvajanja padavinske odpadne vode in prevzema grezničnih gošč in blata iz malih komunalnih čistilnih naprav, bodo glede na trenutno veljavne cene položnice za štiričlansko družino in porabo 12 m3 za uporabnike, ki so priključeni na kanalizacijsko omrežje, ki odvajajo padavinsko odpadno vodo s strehe površine 150 m2, za nekaj manj kot evro višje. Za uporabnike z vgrajenimi greznicami ali malimi komunalnimi čistilnimi napravami pa bodo položnice nižje za 1,4 odstotka.


Sprejeli tudi letni program izobraževanja odraslih v občini Krško
Med drugim so svetnice in svetniki sprejeli tudi osnutek Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o ustanovitvi javnega zavoda Ljudska univerza Krško, s katerim naj bi nova opredelitev registriranih dejavnosti Ljudski univerzi Krško omogočala izvajanje novih programov s področja socialne vključenosti, vseživljenjske karierne orientacije, informacijskega usposabljanja in drugih področij. Ker pa se podobno kot v letih 2014 in 2015 tudi za leto 2016 kaže pomanjkanje javnih razpisov, ki bi ustrezali dejavnosti Ljudske univerze Krško, je občinski svet sprejel sklep o letnem programu izobraževanja odraslih v občini Krško za leto 2016 in višini financiranja posameznih programov, ki bo znašala 84.580 evrov, kar je nekoliko več kot v lanskem letu, s čimer je zagotovljena dejavnost v enakem obsegu kot do sedaj.