zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice

Krški svetniki sprejeli predlog Letnege programa športa

Piše: R.K.

Čas objave:
10.11.2023 12:10

Svetnice in svetniki Občinskega sveta Mestne občine Krško so na svoji osmi seji v četrtek sprejeli rebalans proračuna za leto 2023 ter zavrnili osnutka odlokov proračunov za leti 2024 v višini 48,9 milijona evrov in 2025 v višini 53,7 milijona evrov.

Članice in člani Občinskega sveta Mestne občine Krško so sprejeli rebalans proračuna za letošnje leto. Po ocenah se bodo namreč načrtovani prihodki znižali za 2,8 % oziroma za 1.290.129 evrov, načrtovani odhodki pa za 4,7 % oziroma 2.364.445 evrov. V rebalansu proračuna 2023 je na novo usklajena dinamika in viri financiranja NRP projektov ter spremenjen načrtovan obseg zadolževanja v letu 2023, ki se s predlogom rebalansa iz 4 milijonov evrov znižuje na 3 milijone evrov.

Na dnevnem redu sta bili točki Osnutek Odloka o proračunu Mestne občine Krško za leto 2024 in Osnutek odloka o proračunu Mestne občine Krško za leto 2025, ki so ju članice in člani Občinskega sveta Mestne občine Krško zavrnili oz. sprejeli predlog svetnice Janje Starc (Obrtno-podjetniška lista), da skladno s tem župan v roku 10 dni pripravi nova osnutka proračuna za leti 2024 in 2025. Po osnutku proračunov, ki sta bila na seji obravnavana, naj bi prihodki v letu 2024 znašali 48,9 milijona evrov, odhodki 51,4 milijona evrov, v letu 2025 pa prihodki 53,7 milijona evrov ter odhodki 55,8 milijona evrov.

Med drugim so svetnice in svetniki potrdili načrt razvoja in vzdrževanja občinskih cest med letoma 2024 in 2028, ki zajema področje rednega vzdrževanja, zimske službe, vzdrževanje prometne signalizacije in semaforiziranih križišč, investicijskega vzdrževanja, porabo asfaltne mase iz naslova odškodnine CGP, rekonstrukcijo občinskih cest ter projekte vezane na promet in prometno infrastrukturo, opredeljene v načrtu razvojnih programov občinskega proračuna.

Svetnice in svetniki so obravnavali in sprejeli predlog Odloka o sofinanciranju izvajanja letnega programa športa v mestni občini Krško ter predlog Letnega programa športa v mestni občini Krško za leto 2024. Za uresničevanje javnega interesa v športu, opredeljenega z letnim programom športa, se zagotavljajo javna sredstva za sofinanciranje naslednjih vsebin: prostočasna športna vzgoja otrok in mladine, športna vzgoja otrok in mladine s posebnimi potrebami, obštudijska športna dejavnost, športna vzgoja otrok in mladine, usmerjenih v kakovostni in vrhunski šport, kakovostni šport, vrhunski šport, šport invalidov, športna rekreacija, šport starejših, športne prireditve, usposabljanje in izpopolnjevanje strokovnih kadrov, založniška dejavnost, delovanje zvez športnih društev, ki jih ustanovijo športna društva s sedežem v mestni občini Krško, izgradnja in vzdrževanje športnih objektov.
Sprejeli so predlog Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o pokopališkem redu v občini Krško, osnutek Odloka o spremembah Odloka o ustanovitvi javnega zavoda Zdravstveni dom Krško in osnutek Odloka o spremembi Odloka o ustanovitvi javnega zavoda Lekarna Krško, slednja po skrajšanem postopku.

Članice in člani Občinskega sveta Mestne občine Krško so na predlog Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja zavrnili imenovanje predstavnikov ustanovitelja v Svet Javnega zavoda Lekarna Krško, v Svet Javnega zavoda Poklicna gasilska enota Krško in Svet Javnega zavoda Zdravstveni dom Krško ter sprejeli predlog spremembe sklepa o imenovanju predstavnikov ustanovitelja v Svet javnega zavoda Zavod za mladino in šport Krško in predlog o spremembi sklepa o imenovanju predstavnikov ustanovitelja v Svet javnega vzgojno - izobraževalnega zavoda Osnovna šola Raka.

Glede na 10-dnevni rok, ki je določen s sprejetim predlogom glede priprave novih osnutkov proračuna za leti 2024 in 2025, je župan ob koncu seje pozval svetnike k oddaji predlogov in pripomb za pripravo novega osnutka proračunov za naslednji dve leti, in sicer do ponedeljka, 13. novembra 2023. Napovedal je, da bo po prejemu predlogov in pripomb sklical kolegij Občinskega sveta Mestne občine Krško, ki bo prihodnji teden.