zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice Krško

Krško mladim prijazna občina

Piše: Radio Krka

Čas objave:
07.12.2016 15:24

Inštitut za mladinsko politiko je v sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije in pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja včeraj v Mestnem muzeju Ljubljana tudi letos občinam podelil certifikat Mladim prijazna občina. Občina Krško je certifikat prejela že v letu 2012, komisija pa je letos odločila, da se med drugimi tudi Občini Krško veljavnost certifikata podaljša. Certifikat za obdobje 2016 – 2020 je prevzela podžupanja občine Krško Ana Somrak.

Certifikat Mladim prijazna občina s štiriletno veljavnostjo se letno podeljuje lokalnim skupnostim, ki jih strokovna komisija prepozna kot mladim prijazne, ker uspešno izvajajo po vsaj en ukrep iz vseh prioritetnih področjih mladinskih politik. S pridobitvijo certifikata se občina, ki se je pri svojem delu na področju mladih sicer že izkazala za uspešno, zaveže, da bo področje mladih še naprej uspešno sistemsko urejala in nivo učinkovitosti v štiriletnem obdobju ohranila oz. dvignila. Pri oceni uspešnosti izvajanja ukrepov je poseben poudarek namenjen načrtnemu obravnavanju področja mladine, participaciji mladih, organiziranju, informiranju, zaposlovanju, izobraževanju mladih, stanovanjski politiki in mobilnosti mladih.

Z letošnjim letom pa so prvič podaljšali veljavnost certifikata občinam, ki so certifikate že prejele, pa se jim veljavnost z letošnjim letom izteka. Komisija je odločila, da veljavnost certifikata podaljša MO Ljubljana, MO Ptuj, MO Velenje, Občini Krško in Občini Radlje ob Dravi.