Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Krško

Krško - najbolj prodorna in razvojna občina

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.03.2013 11:24

V Kongresnem centru Brdo so včeraj na podelitvi nagrade Zlati kamen razglasili razvojno najbolj prodorne slovenske občine. Mednje se je uvrstila tudi Občina Krško, kjer so z veseljem sprejeli potrditev, da so razvojni prijemi in projekti njihove lokalne skupnosti prepoznani tudi s strani neodvisnih strokovnjakov.

V ožji izbor za nagrado Zlati kamen se je v prvo dvanajsterico med 211-imi ocenjevanimi slovenskimi občinami uvrstila tudi Občina Krško, ki je strokovni svet Zlatega kamna, kot so zapisali v obrazložitvi, prepričala s protikrizno strategijo, ki močno poudarja socialne vsebine ter spretno vključuje v razvoj trajnostne vsebine in ohranjanje dediščine. Strokovni svet je pozdravil tudi poseben poudarek, ki ga v tem času izpostavlja Občina Krško – da je ob socialni občutljivosti – izhod iz krize množen zlasti z ustvarjanjem pogojev za čim večjo investicijsko dejavnost občine in države. Primerjava med občinami je bila opravljena s pomočjo posebej razvite analitike. Kazalniki primerjave so zajeli analizo občinskih proračunov, pregled stanja gospodarstva v občini, statistične podatke o demografskih gibanjih, turizmu, trgu dela, okolju, življenjskemu standardu in številnih drugih področij, ki osvetljujejo kakovost nekega lokalnega okolja.

Občina Krško včerajšnjo uvrstitev priključuje preteklim uspehom, kot so prejeto priznanje za odličnost v komuniciranju, priznanje za energetsko najbolj učinkovito občino, certifikat mladim prijazna občina in priznanje na natečaju planetu Zemlja prijazna občina, ki smo ga prejeli lani. Veseli nas, da vsa ta uspešna ocenjevanja kažejo, da smo viden napredek uspeli zagotoviti na različnih področjih; tako na ekonomsko-gospodarskem kot na okoljskem, je ob včerajšnji uvrstitvi povedala podžupanja Občine Krško Ana Somrak.

Občina Krško sodelovala z dvema dobrima praksama: »Ko odpadek postane vir za nadaljnjo predelavo« in »Osredotočenost k občanom«


Letošnja konferenca Zlati kamen je bila tudi v znamenju predstavitve primerov dobrih praks, izmenjave izkušenj med lokalnimi skupnostmi s ciljem zagotoviti dvig kakovosti življenja. Občina Krško je tokrat izpostavila dve dobri praksi in sicer; zelene rešitve na področju ravnanja z odpadki, kjer v slovenskem merilu izstopa sodobna sortirnica na zbirnem centru Spodnji Stari Grad, ob tej praksi pa je bila zanimiva tudi druga - sistem »osredotočenosti k uporabnikom«, ki zajema raziskavo zadovoljstva občanov z delom občinske uprave, ki je postala osnova za določitev ciljev razvoja občine in ciljev uprave ter za določitev aktivnosti za njihovo dosego.

Na konferenci je občina Krško zanimivosti svojega življenjskega okolja predstavila tudi s pomočjo Centra za podjetništvo in turizem, ki je obiskovalce gostil na za to organizirani promocijski stojnici.