nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Krško

Krško: Za aktiviranje brezposelnih 93 tisočakov

Piše: Občina Krško

Čas objave:
27.04.2021 08:00

Javna dela so namenjena aktiviranju brezposelnih oseb, njihovi socialni vključenosti, ohranitvi ali razvoju delovnih sposobnosti ter spodbujanju razvoja novih delovnih mest.

Pretežno se v občini Krško izvajajo na programih kulture, dela z mladimi, varstva in vzgoje predšolskih otrok ter osnovnega šolstva, socialnega varstva in športa. Občina Krško ima v letošnjem letu za sofinanciranje javnih del v proračunu zagotovljenih okoli 93.000 evrov.

Skupno je v javna dela, ki jih sofinancira Občina Krško, letos vključenih 23 oseb, opravljajo pa različna dela. Na področju predšolske vzgoje ena oseba v Vrtcu Krško izvaja pomoč pri učenju in drugo pomoč, na področju izobraževanja pet oseb nudi pomoč pri učenju na OŠ Leskovec pri Krškem, na OŠ XIV. divizije Senovo ter na OŠ Jurija Dalmatina Krško, ena oseba pomaga pri izvajanju programov za občane na Ljudski univerzi Krško.


Na področju športa so preko javnih del zaposlene štiri osebe, in sicer na OŠ Jurija Dalmatina krško, v Nogometnem klubu Krško, na OŠ XIV. divizije Senovo ter na ŠC Krško-Sevnica.

Na področju sociale je vključenih osem oseb, od tega sedem na Centru za socialno delo, in sicer v okviru projekta Sopotniki, v programu socialnega vključevanja jih je pet, eden pa še nudi pomoč Romom pri socializaciji, ena oseba je vključena v delo pri usmerjanju obiskovalcev in posredovanje informacij v Bolnišnici Brežice.

Na področju dela z mladimi sta dve osebi vključeni v delo znotraj Mladinskega centra Krško, na področju kulture pa prav tako dve osebi v Valvasorjevi knjižnici Krško.