gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Krško

Krškočara - najbolj čarovniška šola v naravi

Piše: Občina Krško

Čas objave:
30.10.2021 06:00

V Krškem, kjer so nekoč živeli veliki učenjaki danes ob 11. uri v atriju Mestnega muzeja odpirajo novo pravljično-doživljajsko pot Krškočara, najbolj čarovniško šolo v naravi.

Krškočara bo družine popeljal na doživljajsko spoznavanje čarovništva, pa tudi znamenitih osebnosti Krškega in njegovih naravnih posebnosti. Gre za pravljično doživljajsko pot, ki se prične v atriju Mestnega muzeja Krško, kjer otroci dobijo Čarobukvico, knjižico za strukturiran obisk doživetja. Na trasi, ki je dolga nekaj več kot 4 kilometre, je umeščenih 9 doživljajskih točk, od katerih vsaka predstavlja en čarovniški razred. Da bodo doživetja res atraktivna in intenzivna, poskrbi kar 22 različnih lesenih elementov, naselje petih čarovniških hišic, 5 spretnostnih elementov ter pravo robinzonsko otroško igrišče, 11 unikatnih klopi  in pa 6 kamnitih skulptur. Otroci tako v Krškočari spoznavajo čarovniške spretnosti in na koncu prejmejo Spričarovalo za uspešno opravljeno čarovniško šolo.

Kot pravijo v zavodu Škrateljc, bo na otvoritvenem dogodku zazvenela glasbena pravljica v izvedbi pripovedovalke Nine Peče Grilc in glasbenikov Ane Kravanja in Sama Kutina po slikanici Čarovniška šola Krškočara avtorja Uroš Grilca. Ilustrator Jure Engelsberger bo obiskovalcem v novo slikanico narisal nekaj čarovniško čudovitega. "Sledi bogat animacijski program na sami poti in prava gozdno-čarovniška pustolovščina, saj nas bodo interpretativni vodniki popeljali v KRŠKOČARO. Tam nas čaka čarozelna čajanka s čarovnico Ofelijo in Floro Karniolsko in trening čaroleta na čarometli s čarovnico Kirado. Spoznali bomo svojo čaromoč, se naučili čaropisa, pripravljali čarobne zvarke in še marsikaj nenavadnega. Bodite prvi, ki boste za svoje novo čaroznanje prejeli Spričarovalo. Potrebujete lahko pohodno obutev, nabrušene čute in ščepec domišljije, za vse ostalo poskrbijo učiteljice in učitelji Krškočare, » še dodajajo v zavodu Škrateljc.


Krškočara bo odprta vse dni v letu, nujni čarovniški potrebščini, Čarobukvico in Čaropalico, pa obiskovalci dobijo v novem bistroju pri Mestnem muzeju Krško.