stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice

Krvodajalski teden

Piše: R.K.

Čas objave:
08.06.2023 12:53

Začetek delovnega tedna bi v Območnem združenju RKS Novo mesto lahko poimenovali kar krvodajalski teden. Praznovanje slovenskega dneva krvodajalstva so začeli v ponedeljek, ko je 20 krvodajalk in krvodajalcev sprejel podžupan MO Novo mesto Matija Škof.

S predsednico OZ RKS Novo mesto Danico Novak Malnar in vodjo Centra za transfuzijsko dejavnost Novo mesto Mojco Šimc so čestitali in se zahvalili zbranim za njihova nesebična darovanja krvi.

V torek so organizirali terensko krvodajalsko akcijo v OŠ Šentjernej, ki je bila tudi letošnja zadnja v tem kraju. Odziv krvodajalcev je bil dober, saj je prišlo kar 88 krvodajalcev, pa čeprav je bila v maju akcija v bližnjem Škocjanu. Za prvo darovanje krvi se jih je odločilo 5.

V sredo pa je bila terenska akcija v OŠ Žužemberk, odzvalo se jih je 69, trije so prišli prvič. Zdravnica je prijazno predstavila pot krvi od darovalca do prejemnika tudi skupini osnovnošolcev, mogoče je med njimi kakšen bodoči krvodajalec. V Žužemberku se bodo srečali še v decembru na zadnji letošnji terenski akciji Rdečega križa Novo mesto.

Na obeh akcijah je vse potekalo po utečenem redu, malico so pripravili na šolah, pri postrežbi pa so pomagale naše pridne prostovoljke.

V soboto pa jih čaka še eno prijetno druženje s krvodajalci, saj jih peljemo na izlet v Celje.