franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Ljubljana

LAS Posavje do sredstev

Piše: Radio Krka / STA

Čas objave:
17.09.2016 09:02

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo sta izdala štiri nove odločbe o potrditvi lokalnih akcijskih skupin za obdobje 2014-2020. Vse štiri bodo lahko do leta 2023 koristile skupaj 12,4 milijona evrov, največ lokalna akcijska skupina Posavje.

Kot so sporočili s kmetijskega ministrstva, bo lokalna akcijska skupina Posavje lahko do leta 2023 porabila 5,03 milijona evrov.

Poleg Posavja so odločbo izdali še za akcijsko skupino Mislinjske in Dravske doline, ki bo imela na voljo 2,84 milijona evrov, skupini Goričko 2020 bo namenjenih 2,6 milijona evrov, lokalna akcijska skupina V objemu sonca pa bo lahko razpolagala z 1,9 milijona evrov.

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je izdalo še dve soglasji k odločbi o potrditvi lokalnih akcijskih skupin, in sicer za Mežiško dolino in za skupino Loškega Pogorja. Na osnovi teh soglasij bo odločbi o potrditvi izdalo gospodarsko ministrstvo, so pojasnili.

Kot so še sporočili z kmetijskega ministrstva, se bodo operacije oziroma projekti izvajali na osnovi javnih razpisov, ki jih bodo lokalne akcijske skupine pripravile in objavile na svojih spletnih straneh in v lokalnih medijih.

Cilj projekta je sicer spodbujanje socialnega vključevanja, ustvarjanje in ohranjanje delovnih mest ter boj proti revščini in kakršnikoli diskriminaciji, zmanjševanje regionalnih razvojnih razlik in gospodarski razvoj območij. Prav tako želijo po navedbah ministrstva prispevati k ohranjanju narave, varstvu okolja, kulturne dediščine, kulturne krajine ter njenih elementov.