pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Novice Kočevje, Metlika, Črnomelj, Novo mesto

Le obisk ali tudi rezultati?

Piše: Radio Krka / STA

Čas objave:
09.11.2016 05:28

Vprašanje, ki si ga zastavljajo vsi na jugovzhodu države ob obisku Vlade. Drugi dan obiska bodo člani Vlade začeli z delovnim posvetom na Otočcu, popoldne pa bo v Novem mestu skupno srečanje z naslovom Regionalni razvojni dialog za jugovzhodno Slovenijo. Premier Miro Cerar se bo udeležil še predstavitve aktivnosti za reševanje romske tematike v Občini Škocjan in si skupaj z ministri ogledal novomeški Revoz.

Dopoldne bo na Otočcu potekalo srečanje z gospodarstveniki, ki se ga bo udeležilo več ministrov in ministric.

Del obiska bo namenjen problematiki romskih vprašanj, ki je v jugovzhodni regiji še posebej pereča. Cerar se bo tako udeležil predstavitve aktivnosti za reševanje romske tematike v Občini Škocjan, državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Sandra Tušar pa predstavitve zdravstveno-vzgojnih delavnic v romskih naseljih in stanja na terenu.

Ker je preko jugovzhodne regije potekala ena od migrantskih poti v lanskem migrantskem valu, bo to verjetno tema pogovorov, ki jih bo imela s predstavniki Policijske uprave Novo mesto ministrica za notranje zadeve Vesna Györkös Žnidar. Obiskala bo tudi policijske postaje Novo mesto, Črnomelj in Metlika.

Ministri in državni sekretarji se bodo srečali z več dolenjskimi župani. Ministrica za obrambo Andreja Katič se bo sešla z novomeškim županom Gregorjem Macedonijem, minister za infrastrukturo Peter Gašperšič bo obiskal občino Šentjernej. Minister za javno upravo Boris Koprivnikar pa bo imel v Šmarjeških Toplicah skupno srečanje z župani jugovzhodne regije.

Pravosodni minister Goran Klemenčič se bo seznanil s stanjem na področju pravosodja. Obiskal bo novomeški oddelek Zavoda za prestajanje kazni zapora Ljubljana ter novomeško okrožno sodišče in okrožno tožilstvo. Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič se bo med drugim udeležila odprtja prizidka Šolskega centra Novo mesto.