zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice Beltinci

Le plesat me pelji

Piše: Radio Krka

Čas objave:
25.07.2016 17:27

Včeraj se je odvila prireditev Le plesat me pelji, ki sta jo v okviru 46. mednarodnega folklornega festivala v Beltincih na velikem odru pripravila Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD) Kulturno umetniško društvo Beltinci. Na njej se je predstavil prvi del najboljših folklornih skupin Slovenije. Skupineiz naše regije so se dobro odrezale.

Prireditev se je pričela s povorko vseh nastopajočih po ulicah Beltincev, nastopom domačinov: otroške folklorne skupine Veseli Marki iz Beltincev in plesno dobrodošlico v izvedbi KUD Beltinci, ki so prireditev tudi zaključili. Gledalce sta pozdravila župan občine Beltinci Milan Kerman in direktor JSKD mag. Igor Teršar.
Na odru Beltinskega parka so se nato predstavile skupine, ki sta jih na podlagi ogleda sedmih regijskih srečanj izbrali državni strokovni spremljevalki Klavdija Žabot in dr. Urša Šivic, njihov program pa je spremljala tričlanska strokovna žirija v sestavi: mag. Simona Moličnik, Tanja Drašler in Petra Nograšek.
Vse skupine, ki so bile izbrane na državno srečanju in so uspešno prestale tristopenjski sistem selekcije, so prejele zlato plaketo, dve skupini pa sta si po mnenju žirije zaslužili še posebni pohvali: Folklorna skupina ŽKUD Tine Rožanc, Ljubljana je prejela zlato plaketo s pohvalo za glasbeno izvedbo, Folklorna skupina Ponikve, KD Dobrepolje pa je prejela zlato plaketo s pohvalo za najbolj prepričljivo predstavitev v celoti.

V uradnem programu se je predstavilo 5 skupin: Folklorna skupina ŽKUD Tine Rožanc mladi, Ljubljana, Odrasla folklorna skupina KUD Oton Župančič Artiče, Folklorna skupina Klas Prosvetnega društva Horjul, Folklorna skupina Ponikve, Kulturnega društva Dobrepolje, sekcija Ponikve in Akademska folklorna skupina France Marolt ŠOU Ljubljana.

Foto: Janez Eržen