stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice

Leja Glojnarič pri županu

Piše: R.K.

Čas objave:
05.09.2023 08:37

V mesecu avgustu je na Poljskem v mestu Szczecin potekalo 11. evropsko prvenstvo gluhih v atletiki, na katerem je Brežičanka in članica Slovenske atletske reprezentance gluhih Leja Glojnarič osvojila kar štiri odličja.

Leja je na letošnjem evropskem prvenstvu pometla s konkurenco in postala evropska prvakinja v skoku v višino, skoku v daljino in mnogoboju, kjer je s svetovnim rekordom prebila magično mejo 5.000 točk, za nameček pa je bila srebrna v teku na 100 m z ovirami.
Ob tej priložnosti je župan Ivan Molan Leji čestital in izročil simbolično darilo z željo, da uresniči svoje cilje, njenemu trenerju Iztoku Glojnariču pa je izrekel zahvalo za uspešno in vztrajno delo.

Leja je na sprejemu povedala, da je v preteklem letu zaradi poškodbe morala na operacijo kolena, zato si za prihodnost najprej želi, da bo zdrava in brez poškodb. Želi si nastopiti na Evropskem prvenstvu v atletiki skupaj s sestro Niko Glojnarič, ki je nedavno postala šele tretja Slovenka, ki se je v teku na 100 metrov z ovirami spustila pod mejo trinajstih sekund. V naslednjem letu Lejo čaka Svetovno prvenstvo gluhih v atletiki, njen cilj za leto 2025 pa je ponoven nastop na Olimpijskih igrah za gluhe v Tokiu.

Spomnimo: Zlata olimpijka Leja Glojnarič

Leje Glojnarič je skupaj z ekipo leta 2022 na 24. poletnih olimpijskih igrah gluhih v Saxias do Sulu (Brazilija) spisala slovensko zgodbo najuspešnejših poletnih olimpijskih iger gluhih do sedaj.

Slovenska ekipa je domov prinesla štiri medalje, od tega dve zlati, ki ju je v mnogoboju in v skoku v višino osvojila Brežičanka Leja Glojnarič. Ob tem pa je osvojila še 4. mesto v metu kopja. Nazadnje smo bili Slovenci tako uspešni na zimskih olimpijskih igrah gluhih leta 1995 na Finskem, ko so Samo Petrač, Lojzka Meglič in Sabina Hmelina osvojili sedem medalj v alpskem smučanju.