pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice

Letni zbor članov Društva upokojencev Prečna

Piše: R.K.

Čas objave:
20.02.2023 08:38

Društvo upokojencev Prečna je minuli teden izvedlo redni letni zbor članov društva. Udeležilo se ga 76 članic in članov društva in vabljeni gostje, na njem pa so potrdili letno poročilo o delovanju društva v letu 2022.

Predsednik DU Prečna, Drago Sikošek, ki je podal poročilo, je poudaril, da je za njimi aktivno leto, saj je bil program dela v celoti izpolnjen in celo nadgrajen s posameznimi aktivnostmi.

V poročilu je izpostavil socialno delo društva, športne rezultate, ki so jih članice in člani društva dosegli na 46. ŠIU PZDU Dolenjske in Bele krajine ter na ostalih meddruštvenih tekmovanjih. Pohvalil je tudi ostale delujoče sekcije kot so: pohodništvo, peka peciva, izleti – strokovne ekskurzije, rokodelstvo, obiski jubilantov … Poseben poudarek pa je namenil izdelavi društvenega glasila »PO SRCU MALDI – INFORMATOR 2022«, v katerem je prikazana vsa letna društvena aktivnost. Spomnil se je tudi enajstih članic in članov društva, ki so nas zapustili v letu 2022. Njihovemu spominu smo se poklonili z minuto molka.

Sprejet je bil pester program dela in finančni program za leto 2023.

Ker je bilo letos volilno leto, so prisotni člani zbora volili in potrdili nov, nekoliko pomlajen sestav upravnega odbora, nadzornega odbora in častnega razsodišča.

Za zvestobo in prizadevno delo v društvu je osem članov prejelo lična društvena priznanja.

V točki »beseda gostov« so društvu čestitali in mu zaželeli uspešno delo tudi v bodoče, vabljeni gostje: Mario Krapež, predsednik Sveta KS Prečna, Dušan Kraševec, predsednik PZDU Dolenjske in Bele krajine in hkrati predsednik DU Dolenjske Toplice, Branko Đukić, podpredsednik DU Straža in Drago Celič, predstavnik DU Uršna sela.

Na koncu zbora je delovni predsednik, Drago Šulc povabil vse prisotne, na druženje ob skromni zakuski in kozarčku cvička.