gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Ribnica

Letos tri čistilne naprave na vodovodu Soriko

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.06.2016 13:22

Sredi decembra so župani Kočevja, Ribnice in Sodražice z izvajalci podpisali pogodbo za partnerski projekt "Oskrba s pitno vodo na območju občin Sodražice, Ribnice in Kočevja" (SORIKO).

Takrat je bil narejen prvi korak projekta, ki bo zagotovil zanesljivo oskrbo prebivalcev (25.114) teh občin z zdravo in pitno vodo, hkrati pa bodo izboljšali vodovodno omrežje in omogočili nove priključitve nanj ter poskrbeli za ustrezno čiščenje vode in čistilnih naprav.

Gradbena dela so stekla šele ob koncu marca po podpisu pogodbe o sofinanciranju s strani države, ki bo za projekt vreden okoli 30 milijonov evrov primaknila 77 odsotni znesek, razliko pa bodo v triletnih proračunih krile občine podpisnice. "Gradbišče je oživelo, dinamika dela je v polnem zagonu," je dejal Anton Gašparac, direktor podjetja Hydrovod, ki ima zagotovo velike zasluge, da je projekt šel svojo pot.

Skupaj bodo v treh letih zgradili 65.570 metrov vodovodnih cevovodov,11 črpališč, 4 vodohrane in tri čistilne naprave za pitno vodo. 1.312 prebivalcev bo na novo priključenih na omrežje, in sicer v občini Sodražica. Na Ribniškem se v sklopu projekta predvideva obnova nekaj več kot 14 kilometrov cevovoda in vodohran Dolenja vas ter ureditev vodohrana Blate. S projektom bodo ohranili obstoječe vodne vire v Podstenah in Slovenski vasi ter vrtine v Sodražici.

Vodovodno omrežje gradi podjetje Riko s partnerjem Komunalne gradnje, čistilne naprave pa Hidro inžinering.

Anton Gašperac o projektu


Anton Gašperac o zaključku del