volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Novo mesto

POGOVOR: Lions klub Novo mesto organizira akcijo zbiranja pomoči

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
08.03.2018 12:55

Lions klub Novo mesto in Rotary klub Novo mesto s svojima podmladkoma vabita posameznike k dobrodelnosti v sobotni akciji pred Tabakumom v Novem mestu ali pa v Metliko, Podzemelj in na Suhor.

V studiu našega radia smo danes gostili vodstvo novomeškega Lions kluba in predstavili sobotno akcijo, ki jo Lionski v sodelovanju z Rotary klubom in podmladkom obeh organizirajo v Novem mestu, sočasno pa tudi v Beli krajini.

Gre za zbiralno akcijo oblačil, obutve, šolskih podtrebščin in podobnega, ki jo uspešno organizirajo že vrsto let zapored. O tej in mnogih drugih sta spregovorila predsednik Lions kluba Novo mesto Andrej Baškoviča in koodrinator sobotne zbiralne akcije Ivan Erenda.

Vsako leto v akciji zbiranja oblačil, obutve, šolskih potrebščin in igrač zberejo za dva kombija donacij. Tudi tokrat upajo, da bo podobno, saj so potrebe posameznih družin v socialni stiski izjemno velike. Zato prosijo posameznike, da pogledate po svojih omarah, česa ne potrebujete več ali pa že dolgo niste oblekli in obuli, pa bi morda to z veseljem storil kdo drug in prinesete v SOBOTO, 10.marca med 8. in 12.uro pred trgovino TABAKUM na Cikavi v Novem mestu ali pa v Metliko - v enote KZ Metlika v AGROCENTRU in trgovinah v Podzemlju in na Suhorju.

Zbrano bodo tudi letos predali družinam prek lokalnih odborov Rdečega križa v Beli krajini, kjer je potreba po tovrstni pomoči izjemno velika. 

V oddaji "S Krko naokoli" o sobotni akciji Lions kluba NM in Rotary kluba NM