Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Krško

FOTO: Lukci 5. na hip hop svetovnem prvenstvu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.10.2017 08:49

V močni konkurenci v kategoriji hip hop malih skupin starostne kategorije člani 2 so se plesalke Lukca prepričljivo prebile v polfinale.

V Kopenhagnu na Danskem je bilo svetovno prvenstvo v hip hopu. Prvenstva se je udeležilo tudi 7 plesalk iz Plesnega kluba Lukec, ki so domov prinesle nov vrhunski rezultat.

Plesalke so po odličnem nastopu na državnem prvenstvu junija, ko so si priplesale 2. mesto in vstopnico za svetovno prvenstvo, pridno trenirale in pričakovanja ob odhodu so bila upravičeno velika. V močni konkurenci v kategoriji hip hop malih skupin starostne kategorije člani 2 so se plesalke Mojca Tabor, Martina Grmšek, Mateja Kuntarič, Romana Krstič, Ksenija Vintar, Irena Vrhovšek in Karin Drenik prepričljivo prebile skozi predtekmovanje in si priplesale nastop v polfinalu. Skupina RAY (Really Adult Youngsters), kakor so si dekleta dala ime, je polfinalni nastop opravila še nekoliko bolje kot prvega in tako so si priplesale finale v zaključnem delu prvega dne svetovnega prvenstva v hip hopu. V finalih tako velikih tekmovanj je vse mogoče, saj so ponavadi skupine izredno izenačene in tako je bilo tudi tukaj. Na koncu je skupina RAY osvojila odlično 5. mesto. 

Odlično uvrstitev so si dekleta priplesala z rednim in vestnim treningom pod taktirko koreografa in trenerja Mihe Pozniča, ki je prav tako bil z doseženim rezultatom izredno zadovoljen. Plesalke in trener pa so že na poti domov kovale nove načrte in plane za leto 2018.