nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice

Martinov vikend zaznamovali vinjeni vozniki

Piše: R.K.

Čas objave:
14.11.2022 12:20

Na območju PU Novo mesto se je minuli vikend zgodilo več prometnih nesreč, v katerih so bili udeleženi vinjeni vozniki.

Prijeli voznika, ki je trčil v pešca in pobegnil s kraja nesreče

12. 11. okoli 16.30 smo bili obveščeni, da reševalci na območju Mokronoga oskrbujejo hudo poškodovanega moškega, v katerega naj bi trčil voznik osebnega avtomobila in pobegnil s kraja nesreče. Policisti so se takoj odzvali, zbrali obvestila in ugotovili, da je 66-letni pešec hodil iz smeri
Mokronoga proti Trebelnem ob desnem robu vozišča. Pešec je pri hoji uporabljal bergle, zaradi boljše vidnosti je imel oblečen odsevni brezrokavnik. Vanj naj bi trčil voznik osebnega avtomobila, ki je peljal v isti smeri in pobegnil s kraja nesreče, ne da bi poškodovanemu nudil pomoč. Takoj so stekle številne aktivnosti za izsleditev pobeglega voznika, v iskanje je bilo vključenih večje število policistov. Na podlagi informacij očividcev so ugotovili, da gre za osebni avtomobil znamke Volkswagen in okoli 18. ure v okolici Trebnjega našli parkiran avtomobil, poškodovan po prednjem desnem delu. Izsledili so tudi 32-letnega pobeglega voznika in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. V litru izdihanega zraka je imel 0,82 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli, na pristojno tožilstvo pa bodo po zaključeni preiskavi podali kazensko ovadbo.

Povzročitelj nesreče z 1,9 promili alkohola

Policisti PP Novo mesto so bili 11. 11. okoli 15.30 obveščeni o trčenju avtobusa in osebnega avtomobila na regionalni cesti med Mirno Pečjo in Trebnjim. Opravili so ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 22-letni voznik osebnega avtomobila, ki je s parkirnega prostora zapeljal na cesto in odvzel prednost vozniku avtobusa. V trčenju ni bil nihče poškodovan, v času nesreče so bili na avtobusu trije potniki. Policisti so še ugotovili, da je bil povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,90 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje prepovedali nadaljnjo vožnjo in nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Traktorist pod vplivom alkohola povzročil nesrečo

12. 11. nekaj po 21. uri se je zgodila prometna nesreča v okolici Trebnjega. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je 66-letni voznik kmetijskega traktorja zaradi vožnje po levi strani vozišča trčil v avtomobil 24-letne voznice, ki je pravilno pripeljala iz nasprotne smeri. Traktorist je po nesreči trčil v kamniti zid in nadaljeval z vožnjo, potem pa ponovno izgubil oblast nad traktorjem, zapeljal na brežino in se prevrnil. Poškodovanega traktorista so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Ugotovili so da gre za lažje poškodbe in visoko stopnjo alkoholiziranosti. Policisti so zanj odredili strokovni pregled in uvedli prekrškovni postopek. Povzročiteljica nesreče na avtocesti pod vplivom alkohola

O prometni nesreči na avtocesti pri počivališču Starine, v smeri proti

Ljubljani, smo bili obveščeni 13. 11. nekaj pred 15.30. Policisti PPP Novo mesto so ugotovili, da je 38-letna voznica osebnega avtomobila, ki ni vozila po sredini voznega pasu, izgubila oblast nad vozilom in zapeljala s ceste. Povzročiteljica, ki se v nesreči ni poškodovala, je imela v litru izdihanega zraka 0,45 miligramov alkohola. Zaradi kršitev so ji izdali plačilni nalog.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Sevniški policisti so v noči na 12. 11. med kontrolo prometa v Tržišču zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da 20-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,64 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Tudi v Brežicah vikend zaznamovali vozniki pod vplivom alkohola

Policisti PP Brežice so med kontrolo prometa med 11. 11. in 13. 11. iz prometa izločili štiri voznike, ki so vozili pod vplivom alkohola. 11. 11. okoli 12. ure je imel voznik osebnega avtomobila, ki so ga ustavili v
Dečnem selu, v litru izdihanega zraka 0,40 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje zaradi kršitev izdali plačilni nalog v višini 600 evrov in izrekli osem kazenskih točk. Voznik, ki so ga ustavili v Brežicah in je kazal očitne znake alkoholiziranosti, je preizkus odklonil. Zoper njega bodo na sodišča naslovili obdolžilni predlog. Zakon o pravilih cestnega prometa za odklon preizkusa določa globo v višini 1200 evrov in 18 kazenskih točk. V Bušeči vasi so 12. 11. ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,79 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in na sodišča naslovili obdolžilni predlog (globa v višini 1200 evrov in 18 kazenskih točk). 13. 11. je v Globokem vozniku osebnega avtomobila preizkus alkoholiziranosti pokazal 1,04 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in napisali obdolžilni predlog (1200 evrov in 18 kazenskih točk. Kršitelju, ki so ga ustavili v Bukošku so zasegli avtomobil, saj je vozil v času, ko mu je bilo zaradi kršitev odvzeto vozniško dovoljenje. Izrekli so mu globo v višini 1000 evrov in 18 kazenskih točk.