zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Novice Novo mesto

Matevž z Booom! in Portoroškim soncem zasijal na MMS

Piše: A.C.

Čas objave:
13.07.2023 10:22

V amfiteatru Avditorija Portorož so pretekli vikend uspešno izpeljali 42. izvedbo festivala Melodije morja in sonca. Veliki zmagovalec večera je postal odličen Gregor Ravnik, s svojo skladbo Portoroško sonce pa so mladi fantje skupine Booom! zasedli vrhunsko 2. mesto.

“Že zadnji dve leti smo imeli veliko željo po tem, da bi se lahko udeležili Melodij morja in sonca, ter pred domačo publiko zapeli skladbo, ki smo jo s skupnimi močmi ustvarjali že kar nekaj časa. Ko smo letos bili sprejeti na MMS smo bili enostavno presrečni. Izkušnja je bila fenomenalna, zelo lepo je bilo poskrbljeno za nas nastopajoče, publika je bila odlična, vzdušje pa neprimerljivo,” so povedali fantje.

Vse do zadnjega je bilo napeto, saj je praktično debitantska, domača zasedba Booom! zasedla drugo mesto, zmago pa je v končnem skupnem seštevku odnesel z dvema točkama prednosti Gregor Ravnik. Booom! so s pesmijo Portoroško sonce najbolj navdušili glasujoče občinstvo v Avditoriju in radijske postaje, ki so jim podelile vse možne točke, medtem ko je Ravnik prejel največ točk s strani strokovne žirije (sestavljali so jo Mojca Menart, Helena Blagne in piranski podžupan Cristian Poletti) in občinstva, ki je glasovalo od doma.

Čeprav jim je zmaga za las ušla, se je zasedba Booom!, ki jo sestavljata dva Primorca – Luka Cvetičanin in Patrik Mrak – ter Matevž Derenda iz Artič pri Brežicah, razveselila nagrade Danila Kocjančiča za najbolj obetavnega izvajalca/avtorja.

Skladbo Portoroško sonce so mladi in talentirani fantje ustvarili sami, za produkcijo je poskrbel Patrik Mrak, mix in master pa je naredil priznan “Mastering Engineer” Arthur Indrikovs iz Londona, ki je sodeloval že z mnogimi svetovno znanimi izvajalci, kot so Calvin Harris, One Direction, Jess Glynne, James Arthur, ter mnogimi drugimi.

V zadnjih dveh letih delovanja so fantje skupine Booom! domači publiki predstavili s kar nekaj avtorskimi deli, ki jih je publika zelo hitro sprejela za svoje, prisluhnili ste lahko skladbam Julija, Dvignem te, Briga me, Bonita in Spomin, ki so ga ustvarili skupaj z Modrijani, ter njihov najnovejši hit Usoda Kriva Ni. Fantje se trenutno mudijo na poletni turneji po Sloveniji, kjer oboževalce navdušujejo z nalezljivimi refreni, neprimerljivo karizmo in mladostno energijo.