volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice

Med naj inovacijami tudi podjetja iz naše regije

Piše: R.K.

Čas objave:
19.09.2023 18:13

Gospodarske zbornica Slovenije je v okviru Dneva inovativnosti nocoj že enaindvajsetič podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih in drugih organizacijah. Podelili so deset zlatih, 22 srebrnih, 11 bronastih priznanj ter dve posebni priznanji za inovacijski izziv ter eno priznanje za prebojno inovacijo.

Zlato priznanje je prejelo podjetje Krka za novi zdravili s sitagliptinom, ki bistveno izboljšujeta dostopnost najsodobnejših zdravil za zdravljenje sladkorne bolezni tipa 2.

Srebrna priznanja so prejeli TPV Avutomotive - Poslovna enota Novo mesto za tehnološke rešitve za zmanjšanje porabe pločevine, Iskra Pio in Rudolfovo – znanstveno in tehnološko središče Novo mesto za rešitev virtualne različice izolatorja za test sterilnosti je združitev napredne ideje s tehnološkim, procesnim in informacijskim razvojem izdelka. ADRIA DOM je prav tako prejela srebrno priznanje za uvedbo modela upravljanja procesov Digital Lean Adria Dom. Srebrno priznanje je šlo tudi v roke podjetja Q Techna, podružnica Krško za INVEQ – VERTI mobilni robot za opravljanje vizualne inšpekcije in v roke podjetje Mint sports, Nino Žičkar s.p. za vrhunska smučarska očala MINT za vse vremenske pogoje, ki so prva fotokromatska smučarska očala sestavljena v Sloveniji. Stekla omogočajo samodejno uravnavo zatemnitve glede na količino UV žarkov, katerim je izpostavljeno. GEN energija d.o.o. je srebrno priznanje prejelo za Simulacijo delovanja NEK, ki je edinstvena, njeno največjo dodano vrednost je mogoče videti ob povratnih informacijah srednješolskih mentorjev med izobraževanjem dijakov za tekmovanje Mladi genialci. Referenčne substance – ključ do kakovostnih zdravil na trgu Krka, d.d., Novo mesto je srebrno priznanje prejelo za Inovativni celoviti sistem obvladovanja referenčnih substanc (RS) je plod razvoja strokovnjakov z različnih, interdisciplinarnih področij.