cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Novice Sevnica

Med prejemniki gospodarskih oskarjev tudi sevniški Stilles

Piše: STA

Čas objave:
08.03.2019 10:51

Gospodarska zbornica Slovenije je letos že 51. zapored podelila nagrade za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke. Prejemnikov je šest, na GZS pa izpostavljajo, da gre za podjetja, na katera smo lahko ponosni in so lahko vsem za vzor.

Med prejemniki je tudi predsednik uprave družbe Stilles Rok Barbič, ki je ob tem spomnil na dosežke podjetja, ki v tujini opremlja vrhunske hotele, v Sloveniji pa priložnosti praktično ne dobi. V družbi upajo, da bo lažje po privatizaciji turističnega sektorja. Do takrat pa so usmerjeni na tuje trge, prav v sredo so podpisali pogodbo v vrednosti 10 milijonov evrov za opremljanje treh štirizvezdičnih hotelov v Nemčiji.

Letošnji nagrajenci so še generalni direktor družbe Eti Elektroelement Tomaž Berginc, direktor podjetja Saubermacher Slovenija Rudolf Horvat, direktor Duola Dušan Olaj, glavni direktor družbe Inea Peter Kosin ter direktor Tiskarne Jesenek Srečko Jesenek. 

Nagrajenci prihajajo iz šestih dejavnosti in petih slovenskih regij. "Njihove dejavnosti so izjemno široke, so zelo zelene oz. usmerjene v prihodnost - ukvarjajo se z e-mobilnostjo, zelenimi tehnologijami, turizmom, vesoljem, avtomatizacijo proizvodnje," je ob njihovi predstavitvi v prostorih GZS povedala generalna direktorica zbornice Sonja Šmuc. "Ponosni smo na njihove dosežke, to so ljudje, ki so vzor v gospodarstvu," je prepričana.

Nagrajenci so žirijo med drugim prepričali s svojimi poslovnimi rezultati. Njihova skupna dodana vrednost je v povprečju v zadnjih petih letih vsako leto zrasla za 7,4 odstotka, kar je približno 60 odstotkov hitreje od rasti v slovenskem gospodarstvu. Tri četrtine svoje prodaje ustvarijo na tujih trgih. Njihova zadolženost oz. razmerje med dolgom in EBITDA je 1,2, kar je enkrat manj od slovenskega gospodarstva.