franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice

Med vikendom ujeli več kot 1000 tujcev

Piše: R.K.

Čas objave:
11.09.2023 13:40

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 8. 9. in 11. 9. posredovali v 307 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 945 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri je umrl voznik osebnega avtomobila, prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, tri prometne nesreče v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 20 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila trem kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki so vozili brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 29-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, lahke telesne poškodbe, groženj, vlomov, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb, nesreče pri delu, sprožitev signalno varnostnih naprav, požara in nedovoljenih prehodov državne meje.

V petek nekaj po 11. uri so policisti bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo kolesarja in voznice osebnega avtomobila v naselju Pristava pri Leskovcu. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled in po prvih ugotovitvah je za trčenje odgovoren kolesar, ki ni upošteval talne označbe za križišče oziroma cestni priključek s prednostno cesto in je odvzel prednost voznici osebnega avtomobila. 77-letnega kolesarja, ki je po trčenju padel in se hudo poškodoval, so oskrbeli v brežiški bolnišnici. Okoliščine nesreče policisti še preiskujejo.

S 3,5 promili alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Med kontrolo prometa na Ljubljanski cesti v Novem mestu so policisti PP Novo mesto 8. 9. popoldne zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Renault clio. Med postopkom so ugotovili, da 48-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,70 miligramov alkohola. Voznika so izločili iz prometa, mu zasegli avtomobil in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Alkoholiziranega voznika izločili iz prometa

V noči v petek so bili novomeški policisti obveščeni o nevarnem ravnanju voznika osebnega avtomobila, ki naj bi v Bršljinu vozilo ustavil sredi ceste in s tem ogrožal ostale voznike. Takoj so se odzvali in ugovorili, da gre za 32-letnega voznika, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,01 miligramov alkohola. Poskrbeli so za umik vozila, kršitelju pa odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola bodo na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Povzročitelj nesreče z 2,8 promili alkohola

O prometni nesreči v kraju Jelševnik so bili črnomaljski policisti obveščeni v soboto nekaj pred 14. uro. Ugotovili so, da je 43-letni voznik zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Povzročitelj, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,33 miligramov alkohola, se je nesreči lažje poškodoval. O kršitvah cestno prometnih predpisov bodo policisti z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Krške policiste so v nedeljo okoli 15. ure občani obvestili o nezanesljivi in nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila. Pri Drnovem so policisti kršitelja izsledili in ustavili. Ugotovili so, da gre za 33-letnega kršitelja, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,98 miligramov alkohola. Zasegli so mu avtomobil in o kršitvah cestno prometnih predpisov z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Na področju krim

Vlomi in tatvine

V noči na petek je v Semiču nekdo iz dveh odklenjenih pomožnih objektov odtujil kosilnico na nitko in motorno žago.

V kraju Žadovinek na območju PP Krško je v noči na 8. 9. neznanec vlomil v objekt v lasti društva in odtujil kompresor, akumulator in grelno posodo. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 800 evrov škode.

Brežiški policisti so bili v noči na 9. 9. obveščeni o vlomu v gostinski lokal v Brežicah. Po prvih ugotovitvah je nekdo vlomil skozi vrata in odtujil nekaj steklenic z alkoholnimi pijačami. Z vlomom in tatvino je povzročila za okoli 550 evrov škode.

V Šentjerneju je v noči na 9. 9. neznanec vlomil v gostinski lokal. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Na Glavnem trgu v Novem mestu je v noči na 9. 9. nekdo vlomil v gostinski lokal in odtujil meso in mesne izdelke v vrednosti okoli 5.000 evrov.

V kraju Narpel na območju Krškega je v noči na 9. 9. neznanec vlomil skozi priprto okno v pritličju stanovanjske hiše in odtujil električno ročno orodje. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 600 evrov škode.

V noči na 9. 9. je v Drašičih na območju PP Metlika nekdo vlomil v kletne prostore stanovanjske hiše in odtujil samokolnice in suhomesnate izdelke.

V kraju Veniše na območju Krškega je v noči na 10. 9. neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev, skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit.

Na Belokranjski cesti v Črnomlju je v noči na 10. 9. nekdo vlomil v poslovne prostore podjetja in v avtomat z napitki. Z vlomom in tatvino denarja iz avtomata je povzročil za okoli 1.000 evrov škode.

S parkirnega prostora na Otočcu je 10. 9. okoli 20. ure nekdo odtujil gorsko kolo znamke Kilimanjaro.

V Brežicah je v noči na 11. 9. nekdo skozi okno vlomil v gostinski lokal. Po prvih ugotovitvah je odtujil denar in tobačne izdelke, okoliščine pa policisti še preiskujejo.

Na področju mejnih zadev in tujcev so policisti prijeli štiri sprovajalce in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v državo

Policisti so med opravljanjem nalog na območju Obrežja 8. 9. ustavili voznika kombiniranega vozila Ford transit, romunskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 20-letni državljan Romunije v vozilu prevaža 16 državljanov Sirije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. 10. 9. dopoldne so ustavili 25-letnega državljana Romunije, ki je v osebnem avtomobilu prevažal sedem državljanov Sirije in državljana Iraka. Policisti SENDM so 10. 9. na območju Čateža ob Savi ustavili voznika osebnega avtomobila hrvaških registrskih oznak, ki sprva znakov ni upošteval in je nadaljeval z vožnjo. Ugotovili so, da gre za 29-letnega državljana Pakistana, ki je prevažal štiri državljane Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. 10. 9. so na območju Drnovega prijeli 48-letnega voznika osebnega avtomobila iz Romunije, ki je med postopkom poskušal peš pobegniti. V kombiju italijanskih registrskih oznak je prevaža štiri državljane Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Državljanom Romunije in Pakistana so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Sirije, Iraka in Turčije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med 8. 9. in 11. 9. na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Sela pri Dobovi, Rigonce, Podgračeno, Ločje, Vrhje, Rakovec, Kapele, Velika Dolina, Jesenice na Dolenjskem, Kapele, Mali Obrež, Mostec, Brežice) in na območju Krškega izsledili in prijeli 1.075 tujcev, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo (480 državljanov Afganistana, 235 državljanov Maroka, 100 državljanov Pakistana, 54 državljanov Bangladeša, 41 državljanov Turčije, 29 državljanov Sirije, 29 državljanov Rusije, 20 državljanov Alžirije, 13 državljanov Indije, 12 državljanov Šrilanke, 11 državljanov Iraka, 11 državljanov Nepala, devet državljanov Burundija, sedem državljanov Irana, štiri državljane Palestine, štiri državljane Sudana, tri državljane Eritreje, tri državljane Konga, dva državljana Egipta, dva državljana Tunizije, dva državljana Sierra Leone in po enega državljana Kameruna, Gane, Libanona in Senegala. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.