stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice

Medkulturni Erasmus teden na OŠ Grm

Piše: R.K.

Čas objave:
16.10.2023 08:46

Evropske izobraževalne ustanove drugi teden v oktobru obeležujejo Dneve Erasmus z namenom ozavestiti pomen mednarodne mobilnosti, mednarodnega sodelovanja ter širjenja znanja med učenci, strokovnimi delavci in širšo javnostjo.

Letošnji Erasmus teden je bil na Osnovni šoli Grm obarvan v čeških barvah, saj so gostili učence in učitelje partnerske šole v Tišnovu. Učenci petega in sedmega razreda so sodelovali pri pouku skupaj s slovenskimi vrstniki, spoznavali Novo mesto ter med popoldanskimi aktivnostmi tkali nova slovensko-češka prijateljstva.

Medkulturni utrip šole se je še posebej čutil v petek, 13. oktobra, ko so imeli šestošolci Dan jezikov. Na njem je pomen ohranjanja in razvijanja jezikov ter vlogo slovenščine v evropskem prostoru učencem predstavil gospod Matej Škorjak s predstavništva Evropske komisije v Sloveniji z delavnico Svetovno jezikanje. Na kulturnem dnevu so opozorili tudi materne jezike grmskih učencev in na pomen večjezičnosti ter medkulturnosti. Tujejezični učenci so tako skupaj z učitelji pripravili delavnice portugalščine, makedonščine, albanščine, španščine, italijanščine in bosanščine.