Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Straža, Škocjan, Ivančna Gorica

Mercator s projektom Radi delamo dobro podprl 70 lokalnih društev

Piše: Oglasno sporočilo

Čas objave:
24.04.2019 11:12

Mercator ob svoji 70-letnici delovanja namenja pozornost in podporo tudi lokalnim društvom in organizacijam v 70 krajih po Sloveniji. V svojem donatorskem projektu Radi delamo dobro je aprila povabil kupce, naj glasujejo za tisto društvo v svojem kraju, ki si najbolj zasluži denarno podporo.

Glasovanje kupcev poteka v izbranih Mercatorjevih trgovinah, ki so pomembne ne le za preskrbo, ampak tudi kot dnevno družabno stičišče krajank in krajanov. Vsem društvom, ki bodo prejela največ glasov kupcev, bo Mercator namenil po 1.000 evrov, v akciji pa bo podelil skupaj 91.000 evrov. Mercator želi z akcijo Radi delamo dobro kot najboljši sosed prispevati društvom v manjših krajih po Sloveniji ter tako vračati dobro v okolje, v katerem deluje.

V Sloveniji delujejo številna društva in organizacije, ki združujejo posameznike in lokalna okolja, ter so posebnega pomena za kraj in okolico. Kot najboljši sosed Mercator v okviru projekta Radi delamo dobro namenja donatorska sredstva za uresničitev idej v sedemdesetih društvih po Sloveniji. Mercator je k sodelovanju v projektu Radi delamo dobro povabil tista društva, ki so močno vpeta v lokalno okolje in so za prebivalce pomembna. Katero društvo v vsakem od teh krajev bo prejelo najvišjo donacijo, pa bodo s svojimi glasovi odločili kupci, krajani.


Tako lahko v času od 1. do 30. aprila 2019 Mercatorjevi kupci v sedemdesetih izbranih Mercatorjevih trgovinah po Sloveniji s svojimi glasovi odločajo o prejemnikih Mercatorjeve donacije. V teh trgovinah kupci ob vsakem nakupu, ne glede na višino nakupa, prejmejo poseben žeton. Z žetoni v trgovini v posebne skrinjice oddajo svoje glasove podpore enemu izmed treh predlaganih lokalnih društev, organizacij ali zavodov, ki se v izbrani trgovini potegujejo za Mercatorjevo donacijo. Društva, ki bodo v akciji prejela največ glasov kupcev, bodo maja prejela Mercatorjeve donacije po 1.000 evrov, drugouvrščena društva bodo prejela darilne kartice s po 200 evri, tretjeuvrščena pa darilne kartice za 100 evrov.


Mercator je projekt Radi delamo dobro v svojih trgovinah prvič izvajal aprila 2014. Mercatorjevi kupci so v vsaki akciji Radi delamo dobro oddali skupaj več kot milijon žetonov, s katerimi so glasovali za prejemnike Mercatorjeve donacije. V preteklih letih so največ glasov krajank in krajanov prejela lokalna gasilska društva, nato vrtci, preostala pa so bila druga lokalna društva (društva invalidov, kulturna in športna društva, taborniki, društva upokojencev in drugo).


Pozitiven odziv kupcev in lokalnega okolja na Mercatorjevo akcijo Radi delamo dobro v manjših krajih po Sloveniji je tudi odraz Mercatorjeve dolgoletne povezanosti z lokalnimi skupnostmi in ljudmi ter njegove odgovornost do kupcev tako pri zagotavljanju trgovske ponudbe kot pri vračanju dobrega v okolje, v katerem deluje.
Seznam trgovin in društev v projektu Radi delamo dobro je na https://www.mercator.si/aktualno-pri-sosedu/radi-delamo-dobro-2019/radi-delamo-dobro-2019, na Radiu Krka pa smo preverili, komu bodo pomagali v krajevnih Mercatorjevih prodajalnah Ivančna Gorica, Straža in Škocjan. Prisluhnite v pripetih posnetkih.

MERCATOR IVANČNA GORICA


MERCATOR STRAŽA


MERCATOR ŠKOCJAN