profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice

Občinski svet o dozidavi ZD Krško

Piše: R.K.

Čas objave:
08.03.2023 08:02

Svetnice in svetniki Občinskega sveta Mestne občine Krško so na 3. redni seji med drugim seznanili z Letnim poročilom o delu Medobčinskega inšpektorata - Skupnega prekrškovnega organa občinskih uprav občin Bistrica ob Sotli, Brežice, Krško, Radeče in Sevnica za leto 2022, s sklepom potrdili lokacijsko preveritev za dozidavo Zdravstvenega doma Krško, sprejeli dopolnjen pravilnik o merilih in pogojih za odločanje o podaljšanjem obratovalnem času gostinskih obratov in kmetij, na katerih se opravlja gostinska dejavnost na območju mestne občine Krško ter imenovali predstavnike v nekaterih zavodih in komisijah.

Občinski svet Mestne občine Krško se je seznanil z Letnim poročilom o delu Medobčinskega inšpektorata - Skupnega prekrškovnega organa občinskih uprav občin Bistrica ob Sotli, Brežice, Krško, Radeče in Sevnica za leto 2022 ter sprejel sklep o sprejemu Ocene izvajanja Občinskega programa varnosti Mestne občine Krško za leto 2022.

Zdravstveni dom Krško, ki pod isto streho združuje še Lekarno Krško, je bil zgrajen leta 2003 s skupno kvadraturo 4.779,30 m2. Obstoječi objekt in prostori zdravstvenega doma ne zadoščajo več povečanim potrebam izvajanja zdravstvenih storitev, zato je Mestna občina Krško kot ustanoviteljica obeh zavodov pristopila k izdelavi projektne dokumentacije za prizidavo obstoječega objekta. Obseg potreb Zdravstvenega doma Krško se je v teh letih bistveno povečal, zaradi slednjega je uprava javnega zavoda spreminjala namene posamičnih prostorov in tako omogočila izvajanje potrebnih nalog. Prizidava objekta v tlorisni velikosti do 1449 m² je predvidena severno od obstoječega objekta. S sprejetjem sklepa o potrditvi lokacijske preveritve za dozidavo Zdravstvenega doma Krško se tako nadaljujejo aktivnosti za pridobitev gradbenega dovoljenja.

Trenutno veljavni pravilnik, na podlagi katerega se opravlja gostinska dejavnost na območju občine Krško je bil sprejet v letu 2017. Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je v letu 2021 delno dopolnilo Pravilnik o merilih za določitev obratovalnega časa gostinskih obratov in kmetij, na katerih se opravlja gostinska dejavnost. Sorazmerno s spremembami pravilnika na državni ravni ter potrebi po prilagoditvi trenutnim potrebam glede izvajanja gostinske dejavnosti je občinski svet sprejel dopolnitev zgoraj omenjenega pravilnika iz leta 2017.