nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Metlika

Metlika v Združenje zgodovinskih mest Slovenije

Piše: Radio Krka

Čas objave:
10.06.2016 11:50

Metliški svetniki so na včerajšnji 12. redni seji obravnavali 12 točk dnevnega reda. Sprejeli so informacijo o varnostnih razmerah na območju občine Metlika v lanskem letu, ki jo je predstavil Borut Nemanič, predstavnik Policijske postaje Metlika.

Podali so soglasje k ceni socialno varstvene storitve pomoč družini na domu, ki za uporabnike ostaja nespremenjena. Storitev izvaja Dom starejših občanov Metlika. Sprejet je bil sklep o potrditvi novih cen storitev obveznih občinskih gospodarskih javnih služb varstva okolja, ki jih je Komunala Metlika pripravila in oblikovala skladno z državno Uredbo o metodologiji za oblikovanje cen storitev obveznih občinskih gospodarskih javnih služb varstva okolja.

Obravnavane so bile dopolnitve Odloka o priznanjih Občine Metlika. Predlog dopolnitev je bil sprejet v prvi obravnavi, člani občinskega sveta pa so podali nekaj pripomb in dopolnitev, ki jih bo potrebno vključiti v drugo obravnavo. Člani občinskega sveta so sprejeli pravilnik o oddaji prostorov na lokaciji Partizanski trg 4, Metlika v najem, v katerem je predpisan postopek za oddajanje v najem ter pogoji za sklenitev najemnih pogodb za uporabo prostorov. Sprejete so bile tudi spremembe pravilnika o dodeljevanju sredstev iz občinskega proračuna za pospeševanje razvoja malega gospodarstva ter premoženjska bilanca Občine Metlika na dan 31. 12. 2015 v višini 40.493.987 EUR.


Občinski svet Občine Metlika je sprejel sklep, da se mesto Metlika vključi v Združenje zgodovinskih mest Slovenije. "S pristopom v članstvo bomo tako pridobili možnost skupnega iskanja načinov in možnosti prenove, ohranjanja in oživitve starih mestnih jeder ter večje možnosti skupnega črpanja državnih in evropskih sredstev," so sporočili z metliške občine.