IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Hana Huljić in Petar Grašo 1 Njena.si

Petar Grašo bo že drugič postal očka

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Novice Metlika

Metliška Kolpa dobavitelj meseca

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.07.2016 12:55

Podjetje Kolpa, d.d. Metlika, je ena izmed vodilnih proizvajalcev kopalniške opreme v Srednji in Jugovzhodni Evropi in čedalje bolj uspešno premaguje konkurenco.

Strategija izvozne usmerjenosti se je pokazala kot dobra odločitev, saj družba preko 80% lastnih proizvodov izvozi, od tega preko 70% na zahtevne evropske trge (Nemčija, Francija, Velika Britanija). Kolpa prodaja svoje izdelke pod blagovno znamko Kolpa san in Kerrock.

Podjetje zaposluje 388 ljudi, Skupina Kolpa pa 487. V prvem polletju je Kolpa ustvarila 20 milijonov evrov prihodkov iz prodaje, kar predstavlja 11 odstotno rast glede na plan ter 15 odstotno rast glede na preteklo leto.

"Ob vsem tem se pa moramo zavedati, da je naša dejavnost močno vpeta v gradbeništvo, ki se še vedno sooča s skromnimi investicijami. Zaradi splošnega upada likvidnosti predvsem na domačem trgu in trgih bivše Jugoslavije, se je Kolpa uspešno soočala s povečanim obsegom zamud pri plačilih kupcev za prodane proizvode in storitve, kakor tudi z osvajanjem novih, perspektivnih trgov", so za Radio Krka sporočili iz podjetja.

Na težke razmere na trgu se Kolpa uspešno prilagaja z osvajanjem novih trgov, razvojem novih proizvodov z visoko dodano vrednostjo oz. nudenjem storitev, za katere obstajajo potencialni trgi, ter vlaganjem v znanje in razvoj novih tehnologij oz. posodobitev obstoječih.

Tako je družba Kolpa na področju sanitarne opreme razvila nove proizvode z višjo dodano vrednostjo in za večino novih proizvodov prejela najvišja mednarodna oblikovalska priznanja - RED DOT ter Best Buy Award.


Kolpa Metlika, s hčerinskim podjetjem Kerrock Deutschland GMBH, postalo dobavitelj meseca v Nemčiji

Nemška revija DDS izhaja mesečno v več kot 20.000 izvodih, in je najbolj brana revija v Nemčiji na področju pohištva, predelave materialov in izgradnje sejmov. Revija vsak mesec izbere najbolj iskanega in zanimivega dobavitelja, tokrat pa je laskavi naziv prejelo prav podjetje Kolpa, d.d. Metlika, s hčerinskim podjetjem Kerrock Deutschland GMBH.
Na seznamu prejemnikov naslova so tudi podjetja, kot so: Moser, CAD, Variotec, Osterman… Kerrock Deutschland GMBH, se v v članku predstavlja kot fleksibilno podjetje in s tradicijo v izdelavi solidsurface materiala, podjetje, ki lahko ponudi več kot ostali  - pestrost Kerrock barv, manjša količina plošč, fleksibilnost pri dobavi.

Podjetje Kerrock Deutschland GMBH je bilo ustanovljeno leta 2014, s strani matičnega podjetja Kolpa. Sedež podjetja je v bližini Frankfurta in ima 5 zaposlenih ter okrog 500 kupcev po celotni Nemčiji.
Kupci so arhitekti, mizarji, manjši ter večji predelovalci. Končne izdelke podjetje dobavlja za manjše ter večje projekte. Sodelujejo z velikimi podjetji kot so Nike, Lufthansa, Samsung, večjimi nemškimi bankami (NBH), delajo za enega izmed največjih proizvajalcev montažnih hiš SchwörerHaus, ladjedelništvom AIDA, bolnicami kot so Charite Berlin, Sankt Gertrauden Krankenhaus Berlin. Podjetje sodeluje z večjimi designerji, kot je studio DLF iz Stuttgarta.

"Ta novica je samo potrditev, da naše hčerinsko podjetje uspešno deluje ter da smo kos zahtevnim nemškim uporabnikom", še sporočajo iz Kolpe.