Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Novice Novo mesto

Metliški policisti preiskali več vlomov in tatvin na območju Bele krajine

Piše: STA

Čas objave:
26.02.2021 17:16

Metliški policisti sumijo 24- in 18-letnika ter več mladoletnikov z okolice Metlike več vlomov in tatvin na območju Bele krajine konec leta 2019 in v lanskem letu. Pri tem so podjetju, gostinskim lokalom in prodajalni povzročili za nekaj tisoč evrov škode, so sporočili novomeški policisti. Kazensko jih bodo ovadili zaradi velike tatvine.

V novembru 2019 je bilo vlomljeno v prostore podjetja, kjer so storilci odtujili nekaj več kot 200 evrov in z vlomom povzročili za okoli 1800 evrov premoženjske škode. Decembra 2019 je na Mestnem trgu v Metliki nekdo vlomil v gostinski lokal in odtujil menjalni denar. Marca 2020 je v Metliki neznanec vlomil v dva gostinska lokala in povzročil za 3000 evrov škode. Policisti so v vseh primerih opravili oglede krajev kaznivih dejanj in zbirali obvestila.

Policisti so uspeli z intenzivno preiskavo preiskati vlome in ugotovili, da so kaznivih dejanj velike tatvine osumljeni 24-letni, 18-letni in mladoletniki iz naselja blizu Metlike. Zoper storilce bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj velike tatvine.

Policisti so uspešno preiskali tudi poskus vloma v prodajalno na Suhorju in več tatvin na tem območju. Storilci so odtujili dva akumulatorja, registrske tablice in bakreno pločevino s strehe počitniške hiše. Med preiskavo so ugotovili, da so kaznivih dejanj osumljeni trije mladoletniki prav tako iz okolice Metlike. Storilce bodo kazensko ovadili, so še dodali s Policijske uprave (PU) Novo mesto.