stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice

Metliški prostovoljci opravili 2410 prostovoljnih ur

Piše: R.K.

Čas objave:
30.04.2021 06:42

Sedem članov ekip prve pomoči Rdečega križa Metlika je pomagalo na UKC Ljubljana.

Na Območnem združenju Rdečega križa Metlika so povedali, da so jim izkušnje iz prvega vala covid-19 podarile velik čut solidarnosti med občani, še posebej pa med prostovoljci. Bili so močno vpeti v izvajanje nalog v DSO Metlika in na terenu. Tudi ob pojavu drugega vala je bil med prostovoljci in člani ekip – bolničarji velik odziv, interes in pripravljenost pomagati. V pripravljenosti za pomoč v zdravstvenih ustanovah smo imeli ekipo že v prvem tednu ob razglašeni epidemiji, 19. oktobra lani.

Prostovoljci so zelo predani, zato nikoli v nobeni situaciji nismo imeli težav s sestavo ekipe. Svoje delo opravljajo predano in odgovorno.

Od 8.12.2020 do 15.3.2021 je bilo sedem članov ekip prve pomoči Rdečega križa Metlika na razpolago za pomoč UKC Ljubljana. Prihajajo iz občine Metlika. Imajo različne statuse; dijaki, študenti, samozaposleni, zaposleni (a zaradi ukrepov je njihova storitev zaprta) in trenutno brezposelni.


Člani ekip prve pomoči RK Metlika so pomagali v UKC do sredine marca letos. Delo je potekalo v treh izmenah. Njihovi bolničarji so bili razvrščeni na različne oddelke; kirurgija (travmatološki oddelek ), infekcijska klinika, intenzivna covid. Opravljajo različna dela, kot so pomoč medicinskim sestram, čiščenje in razkuževanje prostorov in oblačil medicinskega osebja, transport pacientov po kliniki, spremstvo in pomoč v rešilcu, pomoč pri hranjenju in negi bolnikov in podobno. Na omenjeni nalogi v UKC –Ljubljana so bili člani prisotni 295 dni in opravili 2.410 prostovoljnih ur. Iskrene čestitke in velika HVALA.

Iz UKC Ljubljana so minuli petek, 23. aprila ponovno prosili za pomoč bolničarjev Rdečega križa Slovenije. Rdeči križ je najprej aktiviral bližnja območna združenja. Glede na stisko, ki jo imajo, pa so tudi strani RK Metlika potrdili pripravljenost njihovih članov za vključitev v delo. Z delom se je začelo 27.aprila in bo potekalo vsaj tri tedne (12 ali 8 ur na dan).

Na prošnje za pomoč v UKC ali v splošno bolnišnico se bodo na Območnem združenju Rdečega križa Metlikaodzivali tudi v prihodnje, odvisno od naše usposobljenosti in potreb.

NA Območnem združenju Rdečega križa Metlika verjamejo, da z njoihovo prisotnostjo (bolničarji RK Metlika) in delom vsaj malo pripomoremo k razbremenitvi zaposlenih in k boljšemu počutju oskrbovanih.