zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Novice Metlika

Metliški svetniki o povišanju izhodiščne cene toplote

Piše: Radio Krka

Čas objave:
10.10.2016 15:05

Metliški občinski svetniki so se minuli četrtek zbrali na 13. redni seji, na kateri so obravavali 16 točk dnevnega reda.

Po sprejemu zapisnikov 12. redne in 5. korespondenčne seje so člani občinskega sveta potrdili mandat novemu članu občinskega sveta Antonu Gerkšiču. Na slednjega je namreč prešel mandat zaradi odstopne izjave Vesne Žist. V nadaljevanju so se člani občinskega sveta seznanili z izdelavo celostne prometne strategije Občine Metlika. Precej razprave je bilo pri točki o povišanju izhodiščne cene toplote za distribucijski sistem DOLB Metlika. Poleg uvodnih pojasnil župana, je vzroke za povišanje izhodiščne cene toplote podrobno predstavil Zoran Gračner, predstavnik podjetja Petrol d. d. Prisotni so se strinjali, da je potrebno pridobiti verodostojno pravno mnenje, ki bo reklo, ali sta nov Energetski zakon in nov Akt o metodologiji za oblikovanje cen toplote za daljinsko ogrevanje razveljavila določbe koncesijske pogodbe v delu, ki ureja določanje cen. Če so, potem naj se pristopi k sklenitvi aneksa h koncesijski pogodbi, pri čemer župan in občinska uprava skušata doseči za Občino in občane najboljši možen dogovor.

Članom občinskega sveta je bilo predstavljeno poročilo o delu skupne občinske uprave – Medobčinske inšpekcije in redarstva občin Bele krajine za leto 2015 ter Ocena izvajanja občinskega programa varnosti Občine Metlika. Oboje je bilo soglasno sprejeto. V prvi obravnavi je bil sprejet Statut Občine Metlika, z amandmajem v drugi obravnavi je bil sprejet Odlok o dopolnitvah Odloka o priznanjih Občine Metlika, v prvi in drugi obravnavi pa Odlok o razveljavitvi Odloka o zaščiti vodnih virov na območju Gornjega Suhorja in območju črpališča Obrh v Metliki. Občinski svet Občine Metlika je potrdil poročilo o izvrševanju proračuna Občine Metlika v prvem polletju leta 2016 ter sprejel Odlok o 1. rebalansu proračuna Občine Metlika za leto 2016.


V sklopu kadrovskih zadev je občinski svet podal soglasje k imenovanju mag. Miroslave Abazović, mag. farm., spec., za direktorico zavoda Dolenjske lekarne Novo mesto. Kot predstavnica lokalne skupnosti v Svet zavoda Dom starejših občanov Metlika je bila imenovana Duška Vlašič, za mandatno obdobje štirih let pa je bil imenovan devetčlanski Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Metlika.