gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice

Migrantski center le ob soglasju lokalnega prebivalstva

Piše: R.K.

Čas objave:
21.06.2023 06:52

Občina Kočevje se je odzvala na ugibanja o migrantskem centru. Kot so zapisali na občini, se pojavlja vse večje število napačnih in zavajajočih informacij v javnosti glede iskanja novih lokacij za migrantske centre oziroma prehodne domove za migrante s strani Vlade Republike Slovenije.

V sporočilu za javnost so zapisali, da se je vlada v svoji iskalni nalogi obrnila na Občino Kočevje, kot tudi na druge občine JV regije. Župan Vladimir Prebilič je v duhu državotvornosti izkazal pripravljenost za dialog, saj so migracije izziv, ki ga je potrebno obravnavati na nacionalni ravni. Kljub temu pa je odločno poudaril, da mora biti odločitev o vzpostavitvi tovrstnih centrov sprejeta s soglasjem lokalnega prebivalstva.

Županovo stališče odraža demokratično naravo občinskega upravljanja, saj je poudaril, da so ljudje – prebivalke in prebivalci občine Kočevje – tisti, ki morajo biti vključeni v proces odločanja. Glede na takojšnje odločno nasprotovanje s strani občanov do vzpostavitve migrantskih centrov, so temu tudi sledili in že sporočili predstavnikom Vlade RS, da je Občina Kočevje zavzela stališče proti vzpostavitvi migrantskih centrov na svojem območju.