franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice

Milijon za razširitev obrtne cone Trebnje

Piše: R.K.

Čas objave:
14.02.2024 12:40

Občina Trebnje je v letu 2023 kandidirala na javnem razpisu za podporo inovativnim ekosistemom ekonomsko-poslovne infrastrukture Ministrstva za kohezijo in regionalni razvoj, pred nekaj dnevi pa prejela sklep, da je za projekt razširitve Obrtne cone Trebnje uspešno pridobila nepovratna sredstva v višini 1.104.077 evrov.

Cilji investicije, ki obsega izgradnjo krožnega križišča na regionalni cesti R1-215/1162 Trebnje–Mokronog na območju pod poslovnimi prostori Komunale Trebnje s spremljajočo rekonstrukcijo regionalne ceste, izgradnjo vse potrebne cestne in komunalne infrastrukture ter številne ukrepe trajnostne naravnanosti projekta in t. i. modre oziroma zelene infrastrukture, so prispevek k hitrejšemu razvoju gospodarstva na regionalni in državni ravni, povečanje dodane vrednosti mikro, malih in srednje velikih podjetij, povečanje zaposlovanja v podjetjih na območju investicije in prispevek k ustvarjanju ekosistemov podjetij z visoko dodano vrednostjo. Poleg izvedbe same investicije projekt obsega tudi izdelavo spletne strani in vizije razvoja Obrtne cone Trebnje in izvedbo drugih storitev v podporo delovanju cone.

Vrednost investicije skladno z investicijsko dokumentacijo znaša 1.488.690 evrov, realizacija celotnega projekta pa je predvidena letos,