palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Poroka na prvi pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kdo plačuje račune?

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

Novice Žužemberk

Minister Peršak obiskal tudi grad Žužemberk

Piše: Radio Krka

Čas objave:
09.11.2016 19:24

Minister za kulturo Tone Peršak je v sklopu vladnega obiska v jugovzhodni regiji srečal tudi z županom Žužemberka Francem Škufco in si ogledal grad Žužemberk, ki ga občina obnavlja ob pomoči države. Obisk bo minister zaključil v Črnomlju.

Na srečanju z županom Žužemberka Škufco si je minister Peršak ogledal grad Žužemberk, ki ga občina obnavlja ob pomoči države, v njem pa pripravlja tudi vrsto odmevnih prireditev, med drugim srednjeveški dan ob občinskem prazniku 15. julija.

Kot so še sporočili z ministrstva za kulturo, pa je tik pred začetkom projekt obnove gradu Dvor s predstavitvijo Auerspergove železarske dediščine. Gre za pomembno železolivarno, ki je bila v svojem času največja južno od Dunaja, a je leta 1892 zaprla svoja vrata, saj je bila železnica, bistven pogoj industrializacije, speljana drugje.

Župan in minister sta tudi izrazila zadovoljstvo nad dolgoletnim dobrim sodelovanjem ter poudarila pomembnost čimprejšnjega sprejetja zakona o zagotavljanju sredstev za nekatere nujne programe v kulturi.