nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice

Minister počivalšek danes na Dolenjskem

Piše: R.K.

Čas objave:
12.01.2022 06:05

Minister Zdravko Počivalšek bo danes obiskal tri podjetja, in sicer Elvez d.o.o. v Ivančni Gorici, Revoz d.d. v Novem mestu in nato še AREX d.o.o. v Šentjerneju.

V prvih dveh podjetjih se bo z vodstvom pogovoril predvsem o odzivanju na težave pri dobavah delov v avtomobilski industriji. V podjetju Elvez d.o.o. si bo ogledal tudi proizvodnjo komponent za brizganje plastike in delov za metalizacijo ter rešitev kabelskih snopov. Med strankami podjetja so namreč znana imena avtomobilizma, kot denimo BMW, Mercedes, Volvo, Scania, Hella, ZKW, John Deere, PSA, Renault, Kärcher, Mahle in tako naprej.

V novomeškem Revozu bo minister spoznal novega predsednika uprave, s katerim bo govoril o zmanjšanem obsegu proizvodnje, težavah pri dobavi polprevodnikov ter se seznanil, kako napreduje proizvodnja novega Clia, ki ga je ministrstvo pred dvema letoma in pol podprlo s 6 milijoni evrov.

Terenski obisk bo minister zaključil v podjetju Arex d.o.o., kjer si bo ogledal proizvodnjo, katere posodobitev in nakup nove tehnološke opreme je z 872.000 evri nedavno podprlo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Na tej lokaciji bo skupaj z direktorjem podjetja Ivanom Kraljem na voljo tudi za izjavo za medije.