profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Kočevska reka

Mladiče v vrečko in na drevo?!?

Piše: Radio Krka, Pes moj prijatelj

Čas objave:
16.02.2013 22:55

Spet poročamo o strahotni brezčutnosti ljudi: neznanec je sedem pasjih mladičev meni nič tebi nič dal v vrečko in to obesil na drevo. Vsi mladički so cvileč pomrli zaradi podhladitve. Kaj se dogaja?

V Društvu za zaščito živali Kočevje danes na Facebooku poročajo o žalostni najdbi pasjih mladičev. Sprehajalec je v Kočevski Reki ob cesti proti Kočam zaslišal tiho cviljenje.

Na bližnjem drevesu je zagledal obešeno vrečko, v kateri so bili pasji mladiči. Dva sta bila že mrtva, ostalih pet pa je čakala ista usoda. Najditelj Zlatko Ficko jih je pripeljal v dežurno veterinarsko ambulanto Lesdog, kjer je veterinarka ugotovila, da so mladiči, stari komaj nekaj dni, zelo podhlajeni in jih zato uspavala.

O primeru so bili obveščeni tudi policisti, ki bodo podali prijavo proti neznanemu storilcu. Če kdo ve, da so izginili sosedovi mladiči ali sliši jokajočo pasjo mamico, naj to sporoči na 040 394 597, dzzz.kocevje@gmail.com ali na Facebook stran društva, lahko tudi anonimno.


Takšna dejanja so kazniva, brezčutna, nemoralna in ne smejo ostati neopažena! Mučitelji morajo biti kaznovani, zato pozivajo vse, ki kaj vedo o primeru, da jim to sporočijo. Hkrati pozivajo tudi vse ostale, ki opazijo mučenje in zlorabo živali, da to prijavijo na pristojne organe.