pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Novice Ljubljana

Mlajša moška iz okolice Novega mesta osumljena več kaznivih dejanj tatvine

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
25.11.2016 16:05

Policisti policijske postaje Ljubljana Moste so v četrtek odvzeli prostost 26-letniku iz okolice Novega mesta, ki je skupaj z 22-letnikom, tudi iz okolice Novega mesta, izvršil več kaznivih dejanj velike tatvine. Nato so 26-letnika s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor, so sporočili s policije.

Zoper 22-letnika, ki ga doslej še niso obravnavali zaradi kaznivih dejanj, pa so na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Kot so pojasnili na ljubljanski policijski upravi, sta osumljenca 7. septembra v popoldanskem času na Cesti na Urh v Ljubljani vlomila v osebno vozilo, nato pa sta v bližnji okolici vlomila še v drugo osebno vozilo. Iz denarnice, ki je bila v prtljažniku, sta vzela plačilne kartice.

Po doslej zbranih obvestilih sta nato odšla do bližnjega bankomata, kjer sta skušala večkrat s karticami dvigniti gotovino. O poskusih transakcij je bil prek sms sporočila obveščen oškodovanec, ki je zato takoj blokiral kartice.


Osumljenca sta po podatkih policije 1. oktobra v večernih urah vlomila tudi v osebno vozilo, ki je bilo parkirano na Brdu pri Lukovici. Iz vozila sta vzela denarnico, v kateri je bilo nekaj sto evrov gotovine in plačilne kartice.

Prav tako pa sta osumljenca 13. oktobra vlomila v osebno vozilo, ki pa je bilo parkirano ob lokalni cesti Janče-Jevnica. Iz vozila sta odnesla gotovino in plačilne kartice, s katerimi sta dvignila za nekaj sto evrov gotovine, so še navedli na ljubljanski policijski upravi.