volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice

Motorista po trčenju odbilo v drevo

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
30.09.2019 13:55

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 181 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 665 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 18 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Zasegli so vozila štirim kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 34-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in enega kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, lahkih telesnih poškodb, groženj, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Voznica pod vplivom alkohola

Policisti PP Krško so 27. 9. nekaj pred 13. uro v Dovškem ustavili voznico osebnega avtomobila in ji zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 44-letna kršiteljica, ki je vozila neregistriran avtomobil, je imela v litru izdihanega zraka 1,35 miligramov alkohola. Odvzeli so ji vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Povzročiteljica nesreče pod vplivom alkohola

O prometni nesreči na avtocesti med Smednikom in Krškim so bili policisti obveščeni 28. 9. nekaj po 17. uri. Ugotovili so, da je 46-letna voznica osebnega avtomobila izgubila oblast nad vozilom in trčila v naletni varnostni meh. Vozilo je odbilo preko vozišča, kjer je trčila v varnostno ograjo. Povzročiteljica, ki se je v nesreči lažje poškodovala, je imela v litru izdihanega zraka 0,61 miligramov alkohola. Odvzeli so ji vozniško dovoljenje in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Hudo poškodovan voznik kros motorja

Novomeški policisti so bili 28. 9. nekaj po 12. uri obveščeni o nesreči na gozdni cesti pri kraju Veliki Podljuben. Opravili so ogled in ugotovili, da je 18-letni voznik kros motorja zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil, ki ga je vozil 38-letni voznik. Hudo poškodovanega motorista, ki ga je po trčenju odbilo v drevo, so reševalci odpeljali v bolnišnico. Okoliščine nesreče policisti še preiskujejo.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Na delovišču v Srebrničah je med 26. 9. in 27. 9. nekdo iz rezervoarjev treh delovnih strojev iztočil in odtujil okoli 200 litrov goriva.

S parkirnega prostora na Černelčevi cesti v Brežicah je med 27. 9. in 28.9. neznanec odtujil kolo z motorjem znamke Gilera runner bele barve, registrskih oznak KK NR-86.



V okolici Sevnice je 28. 9. nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in našel ter odtujil denar.

V Globokem na območju Brežic je 28. 9. neznanec skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil.

Poškodovanje tuje stvari

V noči na 29. 9. je pri športnem objektu v Krškem nekdo poškodoval podlago iz gume, zaščito razsvetljave, fasado in reklamni pano. Policisti PP Krško okoliščine poškodovanja še preiskujejo.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Poskusi izmika mejni kontroli

Policisti PMP Dobova so v noči na 29. 9. med kontrolo tovornega vlaka na vstopu v Slovenijo na podvozju dveh vagonov našli skrite štiri državljane Indije in državljane Pakistana, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. 29. 9. nekaj po 9. uri so v enem izmed tovornih vagonom, ki je prevažal glino, našli še tri državljane Sirije, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli. Tujce so predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Med 27. 9. in 30. 9. so policisti Policijske uprave Novo mesto med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Lokev, Orehovice, Žvirč, Hrasta pri Vinici in Dobrave (Brežice) izsledili in prijeli 44 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z 29 državljani Pakistana, 12 državljani Afganistana, dvema državljanoma Indije in državljanom Alžirije še niso zaključeni.

OSTALE ZADEVE

Požar

Novomeški policisti so bili 28. 9. nekaj pred 22.30 obveščeni o požaru v kraju Hudo, kjer je gorelo več bal slame. Požar so gasilci omejili in pogasili, okoliščine oziroma vzrok za nastanek požara pa policisti še preiskujejo.