franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Semič

Na belokranjsko-dolenjskem smučišču Gače akcija Šolar na smuči

Piše: STA

Čas objave:
16.02.2022 10:35

Na belokranjsko-dolenjskem smučišču Gače v Občini Semič se je v okviru akcije Šolar na smuči, ki jo pripravljajo Smučarska zveza Slovenije, Zavod za šport RS in Policija, danes zbralo 250 osnovnošolskih smučarjev. Med omenjeno vseslovensko akcijo sicer številnim tretješolcem letos prvič omogočajo tudi brezplačno učenje teka na smučeh.

Glavni namen akcije Šolar na smuči je seznanitev osnovnošolcev s tekom na smučeh in z alpskim smučanjem, s poudarkom na varnem in kulturnem ravnanju na snežnih progah, je vodja smučišča Gače Borut Koprivnik pojasnil za STA.

Hkrati z veseljem ob smučanju pa želijo opozoriti, da je šport varen tudi med epidemijo. Športna dejavnost je tudi priporočljiva, saj gibanje na prostem krepi imunski sistem, je še pristavil.

Po podatkih organizatorjev akcije Šolar na smuči se je za tek na smučeh letos prijavilo nekaj več kot 650 otrok, pri teku jih spremljajo znana tekaška in druga smučarska imena.


Sicer pa akcijo Šolar na smuči s tekom na smučeh letos gostijo tudi partnerska prizorišča Nordijski center Planica, Tekaški center Rogla, Nordijski center Bonovec Medvode in Športni center Triglav Pokljuka. Izvajalci učenja teka na smučeh so Nordijski center Planica, Tekaški smučarski klub Rogla, Nordijsko športno društvo Medvode in Športno društvo biatlon Pokljuka.

V akcijo Šolar na smuči - alpsko smučanje bo vključenih nekaj več kot 2500 četrtošolcev. Tudi v tem delu bodo mlade smučarje motivirala in spodbujala znana imena, gostijo pa jo partnerska smučišča Rogla, Mariborsko Pohorje, Cerkno, Gače in Krvavec. Izvajalci učenja alpskega smučanja so Alpska šola Rogla, Smučarska šola Visit Pohorje, Smučarsko društvo Novinar, Smučarsko društvo Krka Rog in Šola snežnih športov Krvavec.

Sicer pa so se skupaj z izvajalci, sodelujočimi prizorišči in prijavljenimi osnovnimi šolami odločili, da zaradi epidemičnih razmer letošnjo akcijo nekoliko prilagodijo.

Prijavljene osnovne šole se namreč akcije lahko udeležijo v daljšem časovnem obdobju, manj koncentrirano, v manjših skupinah in zato epidemiološko še bolj varno. Nekatere prijavljene osnovne šole so smučarske dneve že izvedle, druge pa jih bodo prihodnjih dneh oz. tednih, so še sporočili organizatorji.